20/04/2024

Οι δύο δρόμοι του Khabib και το τρίτο κρυφό σενάριο

O Khabib Nurmagomedov είναι ο βασιλιάς των μεικτών πολεμικών τεχνών, αυτή τη στιγμή, αλλά κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο του άνευ αγώνα ή να πέσει στα μαλακά για χάρη του UFC που μπορεί από τη συγκεκριμένη υπόθεση να πλουτίσει κι άλλο!


Ο Nurmagomedov δεν «σκότωσε το θηρίο», κερδίζοντας τον Conor McGregor. Κακά τα ψέματα οι μυημένοι δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν ο Ιρλανδός παραδόθηκε υποταγμένος στη μαγεία που βγάζει ο Νταγκεστανός καθώς «δένει» τους αντιπάλους του στο καναβάτσο του κλουβιού.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΣ

Ο MMAer, παρότι αήττητος στην επαγγελματική του καριέρα, ένας πραγματικός μάστερ στην αρένα έπασχε όλα αυτά τα χρόνια στην επικοινωνία. Κανείς στις ΗΠΑ, εκεί που γίνεται όλο το παιχνίδι, δεν ενδιαφερόταν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου για έναν καλό Νταγκεστάνο μαχητή που φοράει ένα ενδιαφέρον καπέλο, κερδίζει άνετα όποιον σταθεί απέναντι του, δεν κάνει trash talking και δεν μιλάει καλά αγγλικά.

Αυτό που του προσέφερε η νίκη επί του McGregor ήταν η φήμη, η δημοφιλία και το κρυφό πάθος του UFC και του δαιμόνιου Dana White να πάψει να τον βλέπει μόνο ως ικανό fighter, αλλά και σαν… μηχανή που φέρνει χρήμα στο ταμείο. Μόνο οι ρομαντικοί μπορούν να πιστεύουν ότι η βιομηχανία των μαχητικών αθλημάτων δεν βλέπει τα πάντα σε φόντο πράσινο, το χρώμα δηλαδή του δολαρίου. Μόνο τα λεφτά μετράνε, μόνο οι εμπορικοί αγώνες «πουλάνε».

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ «ΑΕΤΟΥ»

Το UFC δεν θα πάρει τη ζώνη του Khabib Nurmagomedov…

O White πέταξε το μπαλάκι στην Αθλητική Επιτροπή της Νεβάδα. Εάν οι ιθύνοντες ζητήσουν τον τίτλο στο τραπέζι, τότε ο 30χρονος θα γίνει ένας βασιλιάς χωρίς στέμμα που ενδεχομένως να μείνει αρκετούς μήνες εκτός μαχών λόγω τιμωρίας.

Βέβαια, όλα αυτά δεν ταυτίζονται με τις σκέψεις που κάνει το UFC, με το πλάνο αυτών που πραγματικά ελέγχουν το μέλλον όλων, με τους χορηγούς και τα βαριά τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν από πίσω τους.

Γνωρίζοντας πως λειτουργεί το σύστημα, ποντάρουμε ότι σύντομα η ιστορία με το ξέσπασμα του Khabib θα ξεχαστεί Θα τιμωρηθεί, αλλά τόσο όσο χρειάζεται για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Το πρόσφατο UFC που έγινε στη Μόσχα έδειξε ότι οι «Κόκκινοι» διαθέτουν μία τεράστια αγορά που γέμισε άνετα ένα γήπεδο 25.000 θέσεων, χωρίς να αγωνιστεί στη βραδιά ένας εκ των Khabib ή Emelianenko.

Πολλοί πιστεύουν ότι ένα PPV σόου με τον Nurmagomedov στην κορυφή της κάρτας αγώνων θα έκανε πάταγο στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας. Οι γνώστες θεωρούν ότι ο πρωταθλητής της lightweight γεμίζει άνετα το «Olimpiski» με 60.000 οπαδούς.

Μην ξεχνάμε ότι στην Ορθόδοξη Ρωσία το μουσουλμανικό στοιχείο είναι γιγάντιο και ο Khabib είναι ιδιαιτέρως θρήσκος και το βγάζει μπροστά συνέχεια.

Αν το UFC καταφέρει να κουμπώσει την απόλυτη ασφάλεια γύρω από τον McGregor, τότε μην σας φανεί το 2019 να ανακοινωθεί η ρεβάνς εκατομμυρίων μ’ ένα σόου στη Ρωσία. Εμάς δεν θα μας κάνει έκπληξη…

Εάν πάλι, στραβώσει του Ιρλανδού, τότε ο Khabib δεν αποκλείεται να υπερασπιστεί τη ζώνη του (ή να την διεκδικήσει αν του αφαιρεθεί) από τον εξίσου φοβερό μαχητή, Tony Ferguson, εννοείται στην… Κόκκινη Πλατεία.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Κυκλοφόρησε μία φήμη μέσα από το προπονητικό κέντρο που περνάει τις ημέρες του ο Nurmagomedov όταν βρίσκεται στις ΗΠΑ. Τι λέει; Πώς ο Νταγκεστάνος είχε ως έναν και μοναδικό του στόχο να παίξει και να νικήσει τον Conor McGregor, κι αφού το έκανε θ’ αποσυρθεί από τη δράση χορτασμένος.

Πλέον, όμως, η ζωή του Khabib άλλαξε και μπροστά του ανοίγεται μία ολόχρυση πόρτα που οδηγεί πρώτον στα εκατομμύρια και δεύτερον στον άτυπο τίτλου του κορυφαίου μαχητών όλων των εποχών στις μεικτές πολεμικές τέχνες. Υπενθυμίζουμε ότι 27 μαχητές επιχείρησαν να τον κερδίσουν και βγήκαν από το κλουβί ηττημένοι και ιδιαιτέρως τσαλακωμένοι.

Πηγή: Sport24.gr