19/04/2024

Οι Έλληνες να κυνηγήσουν το όνειρο του UFC γιατί μπορούν!

Το να φτάσεις στο επίπεδο των Overeem και Arlovksi που θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα αριθμημένο UFC και όχι απλά ένα Fight Night αποτελεί δύσκολο κομμάτι αφού αναφερόμαστε σε μαχητές οι οποίοι χτίζουν εδώ και πολλά χρόνια το όνομά τους και απευθύνονται φυσικά και σε αγορές τεράστιες σε σύγκριση με τη δική μας.

Για να φιλοξενήσει η Ελλάδα UFC με τον μέσο όρο τιμής του εισιτηρίου πάνω από 100 ευρώ, μάλλον ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Αντιθέτως όμως υπάρχουν Έλληνες μαχητές που θα έπρεπε να παίζουν στην κορυφαία MMA διοργάνωση.

Το πρώτο βήμα μπορεί να έγινε από τον Τόνι Χριστοδούλου και ο συγκεκριμένος MMAer να πέτυχε έναν πολύ σημαντικό στόχο, παρ’όλα αυτά είναι αμαρτία να μπει… στοπ εκεί. Πρέπει και μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η ελληνική MMA αγορά μπορεί να είναι μικρή αλλά οι διοργανώσεις GFC και Cage Survivor που κάνουν μία αξιοπρόσεκτη προσπάθεια για τα εδώ δεδομένα είχαν συμπεριλάβει πολλάκις στα σόου τους μαχητές οι οποίοι θα μπορούσαν να σταθούν στις απαιτήσεις του UFC.

Εννοείται πως κανείς, ακόμη και γηγενής Αμερικάνος δεν θα μπει με το καλημέρα στη main card. Στην undercard γίνεται μία πραγματική… σφαγή για το ποιος θα κερδίσει μία θέση για παραπάνω, το θέαμα είναι εξαιρετικό και οι μαχητές που είδαμε τουλάχιστον στο Ρότερνταμ οι οποίοι και καλά χρήματα πήραν και έγιναν γνωστοί, δεν είναι σε κάτι εντελώς καλύτεροι από τους δικούς μας.

Υπάρχει μία πεντάδα Ελλήνων μαχητών που είναι κρίμα να μην πάρει την ευκαιρία στο υψηλότερο σκαλί των ΜΜΑ, το αξίζουν και μπορούν.