20/04/2024

Οικογενειακή υπόθεση στο CFO MMA 2

Στα βήματα του μικρότερου Νικολακόπουλου πατάει ο μεγαλύτερος αδερφός Βασίλης με τη συμμετοχή του στην διοργάνωση CFO MMA 2.

Ενώ ο Αλέξης θεωρείται σήμερα (δικαίως) ο καλύτερος 77ρης στην Ελλάδα, ο Βασίλης θα κάνει το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές ΜΜΑ στις 21 Σεπτεμβρίου ελπίζοντας να συνεχίσει τις επιτυχίες που είχε στο ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά και στο BJJ.

«Δεν μπορώ να πω ότι με αγχώνουν γιατί δεν περιμένω να είμαι τόσο καλός μαχητής σαν τον Αλέξη, ο οποίος έχει βάλει αμέτρητες ώρες παραπάνω από εμένα σε προπονήσεις και αγώνες» μας λέει ο Νικολακόπουλος για το αν τον αγχώνει όποια σύγκριση με τον αδερφό του.

«Πιο πολύ σαν κίνητρο μπορώ να πω ότι το βλέπω. Αυτό που θέλω είναι να φανώ εγώ καλός με τα δικά μου δεδομένα. Τώρα αν για κάποιο λόγο η απόδοση μου είναι καλύτερη από του Αλέξη….καλό για μένα. Κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει αυτού του φαφλατά με τους κοιλιακούς ποιος είναι το alpha dog στην οικογένεια».

Αν και ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες σε νεαρή ηλικία κάνοντας wing chun κung fu με τον Μιχάλη Παπαντωνάκη ήταν η ενασχόληση του με το BJJ υπό τον David Δημόπουλο, παίρνοντας το 2010 την πρώτη θέση στο πανελλήνιο BJJ στις μπλε ζώνες στα  -76 κιλά.

«Το στυλ μου είναι βασισμένο πάνω στο Brazilian jiujitsu» μας λέει. «Παρόλα αυτά για τον αγώνα προπονούμαι σε όλα τα σημεία,wrestling,striking και φυσικά jiujitsu.To στυλ μέχρι τώρα ήταν πιο πολύ «grinder»,έμφαση στην πίεση με σταθερές θέσεις, περάσματα κλπ. Δουλεύω το όρθιο μου παιχνίδι με τον Αλέξη και τον Βασίλη Οικονόμου (Fight Academy) ώστε να είμαι έτοιμος και εκεί. Mε τον David καλύπτουμε τα μικροκενα και λεπτομέρειες στο Bjj».

Στις ερασιτεχνικές ΜΜΑ πρώτα μπήκε παίζοντας στην πολύ καλή διοργάνωση της Shooto Hellas κερδίζοντας την 8δα του τουρνουά των 76 κιλών ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε άλλη μία μάχη.

Πέρυσι έκανε την πέμπτη μάχη του η οποία έληξε ισόπαλη. Το Σάββατο 21 του μήνα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και στις επαγγελματικές ΜΜΑ απέναντι σε έναν γνωστό σκληροτράχηλο αντίπαλο.  Ο στόχος του συγκεκριμένος.

«Αυτό που θα περιμένει ο κόσμος στο CFO 2 από εμένα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, γρήγορο και επιθετικό σε όλα τα σημεία, είτε στο πάτωμα είτε στο όρθιο. Να ευχαριστήσω το www.fightersdome.gr και την Shock Doctor Hellas για τον εξοπλισμό. Τα λέμε στις 21/09″.

 Δείτε τον Βασίλη Νικολακόπουλο στο CFO MMA 2 αυτό το Σάββατο 21 του μήνα κόντρα στον Άγγελο Παπουναισβίλι 

Ακολουθήστε μας στo Facebook:https://www.facebook.com/fightsports.gr

Γίνετε συνδρομητές στο κορυφαίο μαχητικό πόρταλ http://www.youtube.com/user/fightsportsgreece