16/04/2024

Ξανά Cage Warriors μετά το… χακί για τον Αλέξη Σαββίδη!

Σε νέα κατηγορία κιλών θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα ο Αλέξης «The Furious Kid» Σαββίδης, μετά και την εμπειρία του σε ένα από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά events, το Cage Warriors. Παρά την ήττα του στον αγώνα με τον Paul Redmond, ο νεαρός Έλληνας μαχητής άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις στους ιθύνοντες της διοργάνωσης οι οποίοι ενημέρωσαν τον προπονητή του Γιάγκο Πολατίδη ότι μόλις είναι έτοιμος ξανά ο «Furious Kid» θα έχει μια θέση εξασφαλισμένο σε μελλοντικό Cage Warriors με μόνη προϋπόθεση να πέσει κατηγορία και από τα 70 που αγωνιζόταν μέχρι σήμερα, να παίζει πια στα 66 κιλά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όποιος είδε τον αγώνα με τον Redmond πρόσεξε την σημαντική διαφορά στην όγκο. Ο μεν Σαββίδης ζυγίστηκε 67-68 κιλά με το ζόρι ο  δε Ιρλανδός έπρεπε να γδυθεί για να φτάσει τα 70. Αυτό σημαίνει ότι την ημέρα του αγώνα ο Έλληνας ήταν στα ίδια κιλά και αντίπαλος του μπορεί να έφτασε τα 80. Τεράστια διαφορά, ειδικά για τις ΜΜΑ.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχουν οι περισσότεροι Έλληνες μαχητές (ΜΜΑ και μη) που θέλουν να βγουν παραέξω αφού από ένα σημείο και μετά οι επαγγελματικές προδιαγραφές των κατηγοριών αλλάζουν… Οι περισσότεροι μαχητές που παίζουν στην Ελλάδα στα 80-84 κιλά έξω θα ήταν το πολύ 77ρηδες κοκ. Δείτε μερικές φωτογραφίες του 84ρη Chris Weidman, εκτός κλουβιού και θα καταλάβετε για τί διαφορά όγκου μιλάμε. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Παναγιώτης Στρουμπούλης έπεσαν αμέσως κατηγορία μόλις βγήκαν έξω. Το ίδιο κάνει και ο Αλέξης Νικολακόπουλος που μπορεί να βγάζει το ψωμί του στην Ελλάδα στα 77 κιλά αλλά στις ΗΠΑ τον υπολόγιζαν για 70ρη.

Όπως και να έχει όμως, το Cage Warriors θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για τον «νέο» Σαββίδη αφού προτεραιότητα έχει για τους επόμενους 9 μήνες η μαμά πατρίδα! Καλή θητεία!