29/04/2024

Ντοπέ heavyweight μαχητής του UFC;

O heavyweight μαχητής του UFC Ben Rothwell ειδοποιήθηκε από την USADA για πιθανή παράβαση του νόμου απαγορευμένων ουσιών σε τεστ που του έγινε εκτός αγώνων στις 6 Φεβρουαρίου. 


Ο Rothwell ήταν να αντιμετωπίσει τον Fabricio Werdum στις 13 Μαΐου στο UFC 2011 αλλά η μάχη βγήκε από το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ουσίες ή πιθανές ποινές αφού θα πρέπει ο μαχητής είτε να παραδεχτεί την χρήση της όποιας ουσίας, να ζητήσει εξέταση και του 2ου δείγματος και γενικά να προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος ή ότι η ενοχή του είναι μικρότερη.

Τώρα τελευταία μάλιστα πολλοί μαχητές που βρίσκονται αρχικά θετικοί καταφέρνουν αργότερα να αποδείξουν ότι είτε δεν έγινε εις γνώση τους η χρήση ή ότι έπρεπε να έχουν λάβει άδεια, παίρνοντας έτσι μικρότερη ποινή. Άλλοι βέβαια, ακόμη και με ουσίες που δεν βοηθάνε στην απόδοση, τρώνε διετείς ποινές.

Ο Rothwell σε ανακοίνωση του τόνισε ότι πάσχει από κάποιο ιατρικό πρόβλημα ή ασθένεια και ότι δεν προσπάθησε να «κλέψει» και ότι θα το ψάξει με την USADA.

«Με τα τελευταία νέα από την USADA θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαι υπό την εποπτεία γιατρού καθώς προσπαθώ να ξεπεράσω κάποια ιατρική ασθένεια. Θα εκτιμούσα την ευκαιρία να αποδείξω οτι δεν παρανόμησα ή σκόπευα να παρανομήσω. Σας παρακαλώ να κρατήσετε την γνώμη σας για εμένα μέχρι να βγουν όλα τα δεδομένα. Ευχαριστώ για την στήριξη καθώς περνάω όλη την διαδικασία με την USADA.»  

To 2013 είχε ξανατιμωρηθεί από το UFC όταν βρέθηκε με πολύ υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης κατά την διάρκεια θεραπείας τεστοστερόνης (TRT) η οποία τότε επιτρεπόταν με ειδικά άδεια από την ομοσπονδία.