26/04/2024

Νικολακόπουλος: «Το μόνο μου σχέδιο για τώρα είναι να φάω ό,τι έχει ζάχαρη και παχαίνει»

Αγώνας στα 70 κιλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια και επιστροφή στο Ring μετά το περυσινό GFC 6 για τον Αλέξη Νικολακόπουλο που κέρδισε στο Cage Survivor Fight Night 1 τον Ρομπέρτο Αλία και έκανε με το δεξί του μπάσιμο στην Lightweight κατηγορία.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Πως ένοιωσες μέσα στον αγώνα στα 70 κιλά μετά από τόσο καιρό

Στα 70 κιλά ένιωσα πάρα πολύ καλά. Δεν ένιωσα «κομμένος» ή ελαφρύς και αδύναμος. Η όλη διαδικασία της αυξομείωσης του βάρους μου πήγε πολύ καλά χωρίς να μου στοιχίσει. Το γεγονός ότι δεν έχω μπει σε κλουβί εδώ και ένα χρόνο νομίζω με έριξε λίγο. Μου στοίχισε πιο πολύ στην συγκέντρωσή μου. Αισθανόμουν άβολα μέσα στο κλουβί την ώρα του αγώνα, λες και το παραμικρό που συνέβαινε γύρω μου με ενοχλούσε, ακόμα και αυτά που ήταν έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Σε είχαμε συνηθίσει πιο πολύ στο striking στα τελευταία ματς, επέλεξες σε αυτό να παίξεις περισσότερο Grappling ήταν προσαρμογή στον αντίπαλο η τακτική ή κάτι άλλο;

Ήταν λίγο από όλα. Είχα στο μυαλό μου το έδαφος για δύο βασικούς λόγους: ο ένας ήταν για να μην μπλεχτώ σε ανταλλαγή χτυπημάτων, που αισθανόμουν πως δεν είχα τα αντανακλαστικά εκείνη τη στιγμή για να ανταπεξέλθω. Ο δεύτερος ήταν γιατί δουλέψαμε πάνω όχι στο grappling θα έλεγα, αλλά στο ground and pound με τον Τόνυ, και ήθελα να το βάλω σε εφαρμογή. Ήταν πιο ασφαλές για μένα και ήταν και κάτι στο οποίο δεν έχω βασιστεί στο παρελθόν και πρέπει επιτέλους να δω πώς μου πάει.

Αν περίμενες τον αντίπαλο σου τόσο σκληρό και ανθεκτικό ή περίμενες να πάρεις το τελείωμα;

Περίμενα ότι θα έβρισκα τον Αλία πιο «ανοιχτό» σε χτυπήματα. Η αλήθεια είναι πως κατά το πλείστον έκανα αυτό που ήθελα, αλλά θα το προτιμούσα αν είχα κάνει περισσότερη ζημιά. Μετά από τον αγώνα κατάλαβα ότι θα μπορούσα να τον είχα φθείρει στο όρθιο κομμάτι πρώτα και να μην είχα παίξει τόσο μονοδιάστατα και αυτό κάπως με στενοχώρησε. Ποτέ δεν μου αρέσει η σκέψη να αποδίδω λιγότερο από τις ικανότητές μου στον αγώνα.

Τα επόμενα σχέδια βλέπουν ακόμη Ελλάδα ή ήρθε η ώρα για το εξωτερικό;

Το μόνο μου σχέδιο για τώρα είναι να φάω ό,τι έχει ζάχαρη και παχαίνει. Μετά από πέντε εβδομάδες δίαιτας έμαθα να εκτιμώ καλύτερα το φαγητό και τις γεύσεις που υπάρχουν στον κόσμο. Όσο για τους αγώνες, πρέπει επιτέλους να αρχίσω να προπονούμαι λίγο πιο σοβαρά, για να μπορέσω να ανεβάσω τον πήχη είτε εντός είτε εκτός συνόρων.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ