26/04/2024

Νικολακόπουλος και Ζουράμπ σε κοινή φωτογράφιση για τη Sirina News

To Σάββατο 25 Ιανουαρίου, οι ΜΜΑ επιστρέφουν στο σπίτι τους… Η κορυφαία Ελληνική διοργάνωση GFC με το μοναδικό διεθνών προδιαγραφών οκτάγωνο κλουβί, κάνει το 5ο της event στο Ολυμπιακό Κλειστό του Tae Kwon Do στο Π. Φάληρο, με τους καλύτερους Έλληνες μαχητές. Ο Ζουράμπ Ζαρνάτζε του MMAGYM και ο Αλέξης Νικολακόπουλος από τους Δημόπουλο – Οικονόμου, ξεκλέβουν λίγο χρόνο, ποζάρουν για τον φακό και μιλάνε στη Sirina News..

 

Καλησπέρα και και καλωσορίσατε στη Sirina News, πείτε μας λίγο για σάς, πόσα χρόνια ασχολείστε με τα μαχητικά αθλήματα;

Νικολακόπουλος: Γενικότερα ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες από τα 12 μου, ξεκινώντας με Kung Fu, αργότερα ασχολήθηκα με το kick box, τελικά όμως με κέρδισαν το brazilian jiujitsu και η πυγμαχία που τελικά με οδήγησαν στο MMA, όπου είχα τον πρώτο μου αγώνα τον Ιούνιο του 2011 στο GFC 2.

Ζουράμπ: Ασχολούμαι από 10 χρονών με την Ελληνορωμαϊκή πάλη και τα τελευταία 6 χρόνια είναι που έχει μπεί στη ζωή μου το ΜΜΑ.

 IMG_6574

Ποιό είναι το συναίσθημα όταν μπαίνετε μέσα στο οκτάγωνο κλουβί του GFC με έναν επίσης δυνατό αντίπαλο και κλείνει από πίσω η πόρτα;

Νικολακόπουλος: Είναι σαν να πηγαίνεις για έναν καβγά που ξέρεις ότι δεν μπορείς να αποφύγεις και μόλις ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να σκεφτείς ότι θα κάνεις τον αντίπαλό σου να θέλει να βγει έξω τρέχοντας μετά από αυτό που θα φέρεις πάνω του.

Ζουράμπ: Νοιώθω υπέροχα μέσα στο οκτάγωνο αλλά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι πως να κερδίσω τον αντίπαλό μου…

IMG_6540

Είναι διαφορετική η νίκη όταν έρχεται με νοκ άουτ ή υποταγή από ότι στους πόντους;

Νικολακόπουλος: Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα αποφασίσουν οι κριτές. Ποτέ. Όταν νικάς με νοκ άουτ ή υποταγή σφραγίζεις την νίκη σου εκείνη την στιγμή και κανείς δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει.

Ζουράμπ: Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έχω πάει ποτέ στα σημεία…

 

Έχετε δυνατές μάχες στο GFC 5.  Είστε αγχωμένος καθόλου;

Νικολακόπουλος: Εννοείται… ποιος πάει να παίξει ξύλο και δεν έχει άγχος; Πρέπει να είσαι χαζός αν οδεύεις για έναν αγώνα με κάποιον που δε θα σταματήσει να σε χτυπάει αν δεν πέσεις αναίσθητος και να μην σε αγχώνει η σκέψη. Ξέρω όμως πως το ίδιο και ίσως και περισσότερο άγχος θα έχει και ο αντίπαλός μου.

Ζουράμπ: Παίζουμε ξύλο μέσα στο κλουβί… αν με άγχωνε το ξύλο θα έκανα κάποιο άλλο άθλημα

 IMG_6549

Τι να περιμένει από σας ο κόσμος στις 25 Ιανουαρίου;

Νικολακόπουλος: Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος για αυτόν τον σκληρό αντίπαλο. Η κάρτα του GFC 5 είναι γεμάτη με καλούς αθλητές και στόχος μου είναι να ξεχωρίσω μέσα από όλους. Για όσους με έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν, θα δουν μία καινούρια βελτιωμένη έκδοση. Σε αυτό έχουν συνεισφέρει και οι άνθρωποι που με στηρίζουν καθημερινά: FightersDome.gr, ShockDoctor Hellas και MuscleMania.

Ευχαριστώ.

 

Ζουράμπ: Ακόμα μια καλή μου εμφάνιση γιατί και ο αντίπαλος μου είναι εξαιρετικός παίχτης…

IMG_6536