20/04/2024

Νεκρός ΜΜΑ μαχητής αμέσως μετά τον αγώνα του…

Νέο θανατηφόρο περιστατικό όπου ΜΜΑ μαχητής έπεσε νεκρός αμέσως μετά τον αγώνα του, πάλι σε διοργάνωση χωρίς έλεγχο αθλητικής επιτροπής σε πολιτεία των ΗΠΑ που έχει νομιμοποιήσει αλλά δεν εμπλέκεται σε τέτοιες διοργανώσεις.

Ο 35χρονος Felix Elochukwu Nchikwo άντεξε 3 γύρους σε μία μάχη που από ότι λέγετε δεν είχε μεγάλο προβάδισμα ο αντίπαλος του με την ήττα να έρχεται από σχετικά ήπιο ground and pound. Μάλιστα ο άτυχος μαχητής δεν είχε πρόβλημα να σηκωθεί στην ανακοίνωση του νικητή αλλά και να περπατήσει πίσω στα παρασκήνια, όπου μόλις κάθισε σε μία θέση, έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Από ότι φαίνεται, δεν ήταν γνωστή κάποια προϋπάρχουσα πάθησή του που μπορεί να ήταν η αιτία, όμως στο Μίτσιγκαν, ενώ είναι νόμιμες οι ΜΜΑ δεν ασχολείται με τις διοργανώσεις η αθλητική επιτροπή οπότε υπεύθυνη για τις ιατρικές εξετάσεις και την ασφάλεια των μαχητών είναι κάθε φορά η διοργάνωση.

Ελπίζουμε οι ντόπιοι παράγοντες να ξανασκεφτούν την ασφάλεια των μαχητών.