24/04/2024

Νέο… χτύπημα ντόμπινγκ!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Νέο περιστατικό χρήσης απαγορευμένων ουσιών ταράζει τα νερά στο UFC αφού δύο μαχητές του, με έντιμο πρότερο βίο, δεν πέρασαν στα τεστ που έκανε η ίδια η διοργάνωση μετά το UFC on FX 6 στην Αυστραλία.

Ο Βραζιλιάνος Rousimar Palhares, που έχασε με νοκ άουτ από τον Hector Lombard σε εκείνο το event, βρέθηκε με πολύ υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό του, αρκετά πάνω από το όριο και μπορεί να μην ανακοινώθηκε η αναλογία αλλά ήταν αρκετή για να «τσεπώσει» και μία ποινή 9 μηνών εκτός του UFC.

O Joey Beltran βρέθηκε θετικός στην ουσία Ναδρολόνη, ένα παράνομο αναβολικό στεροϊδές και τιμωρήθηκε επίσης με 9 μήνες εκτός αγώνων. Στο UFC on FX 6 κέρδισε τον Igor Pokrajac πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη από τότε που κατέβηκε στην Light heavyweight κατηγορία. Η συγκεκριμένη μάχη αναμένεται να αλλάξει σε No Contest.

Άξιο αναφοράς ότι είναι το τρίτο σερί event του UFC εκτός Αμερικής που έστω ένας από τους μαχητές βρίσκεται ντοπαρισμένος. Στην Βραζιλία ήταν ο Bonnar και ο Herman για μαριχουάνα. Στην Κίνα ήταν ο Thiago Silva και στην Αυστραλία οι δύο παραπάνω. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί εκτός Αμερικής, όπου δεν υπάρχουν Αθλητικές Επιτροπές, τον έλεγχο τον κάνει το ίδιο το UFC και είναι λογική απορία αν κάνει κάτι διαφορετικό στον τρόπο που εξετάζει.