18/04/2024

Νέες κατηγορίες από Τσετσενία για Fedor Emelianenko

ekptosiΕπανήλθε στην κριτική του για τον Fedor Emelianenko, o ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov. Πριν ένα μήνα περίπου η Τσετσένικη ΜΜΑ διοργάνωση που στηρίζει ο Kadyrov, World Fight Championships of Akhmat (WFCA), διοργάνωσε ένα event στο οποίο συμμετείχαν χωρίς προστατευτικά, με full δύναμη και κανόνες, νεαρά παιδιά ηλικίας γύρω στα 10 ετών. Μάλιστα 3 από τους 6 συμμετέχοντες ήταν οι γιοί του Kadyrov.

Μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο, ο Fedor Emelianeko, ως πρόεδρος της Ρώσικης Ομοσπονδίας ΜΜΑ, έγραψε στα social media ότι ήταν απαράδεκτο και παράνομο να παίζουν τόσο νεαρά παιδιά σε κανονική διοργάνωση ΜΜΑ χωρίς να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφάλειας. Ως απάντηση ο Kadyrov αλλά και  πολλοί ΜΜΑ μαχητές του κύκλου, όπως ο Khabib Nurmagomedov, έγραψαν επιθετικά και ειρωνικά σχόλια στα social media για τον Ρώσο θρύλο. Λίγες μέρες μετά μάλιστα, η έφηβη κόρη του Fedor δέχθηκε επίθεση στο δρόμο προς το σχολείο που την έστειλε στο νοσοκομείο. 

Μια μέρα μετά ο Kadyrov έβγαλε ανακοίνωση που έκανε λόγω για προβοκάτσια που έχουν σκοπό να προκαλέσουν ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα φαίνεται να ηρέμησαν μέχρι τη νέα συνέντευξη του «σκληρού» άνδρα της Τσετσενία, που κατηγορείται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα του, που ήταν ξανά επιθετικός προς τον Fedor.

“Μαζί με το σχόλιο, ανέβασε και μια φωτογραφία του μικρού μου γιού στο ίντερνετ. Και διάφοροι άνθρωποι πήγαν στα κοινωνικά μέσα και άρχισαν να μιλάνε άσχημα για το παιδί. Μπορούσε να βάλει ο Fedor την φωτογραφία της μάχης του με τον Maldonado αν αυτή ήταν η αρχή του. Δεν χρειάζεται να αγγίξεις το παιδί κάποιου. Ο Fedor είναι ανήθικος και άνανδρος. Ακούμπησε την οικογένεια μου» είπε στο TASS.ru σύμφωνα με τον Karim Zinane του Bloodyelbow.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η φωτογραφία που ανέβασε ο Fedor ήταν από τον ίδιο τον αγώνα του παιδιού στην διοργάνωση.