25/04/2024

Νέα άσχημα νούμερα τηλεθέασης για το UFC

Μετά την πολύ κακή απόδοση του UFC 213 σε Pay Per View πωλήσεις, ήρθε και το χτεσινό UFC on FOX Long Island να κάνει αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης.


Σύμφωνα με τα αμερικάνικα Μέσα το συγκεκριμένο event είχε 1.63 εκατ. τηλεθεατές, ένα νούμερο που είναι το χαμηλότερο όλων των εποχών για τα event του UFC στο FOX ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ.

Αυτό το νούμερο ήρθε παρότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός με κάποιο άλλο αθλητικό τηλεοπτικό προϊόν την ίδια ώρα σε άλλο κανάλι. Αιτίες; Η ισχνή κάρτα και η συνεχιζόμενη πολύ κακή απόδοση του UFC σε events που λείπουν τα ελάχιστα μεγάλα αστέρια που έχει όπως ο Conor, η Ronda, o GSP, ίσως ο Jones και αν γυρίσει ο Lesnar. Από εκεί και πέρα το χάος.

Όπως έχω ξαναπεί, το UFC έχει ρίξει όλο το βάρος στο εφήμερο, γρήγορο χρήμα προωθώντας ακόμη και superfights σε άλλα σπορ, όπως το Conor vs Floyd, πολύ περισσότερο από τα δικά του events όπως το UFC 214.

Ίσως είναι η ανάγκη για άμεσα έσοδα που θα αποσβέσουν την τεράστια επένδυση που έκαναν οι νέοι ιδιοκτήτες αλλά με αυτό τον τρόπο το UFC δεν έχει καταφέρει να βγάλει καθόλου νέα αστέρια και νέους ανερχόμενους διεκδικητές , υποθηκεύοντας το μέλλον του για τα σημερινά έσοδα. Βέβαια για να ήμαστε ειλικρινείς το UFC ακόμη και με την προηγούμενη ηγεσία είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με χαρακτηριστικά αποτυχημένα παραδείγματα όπως του Sage Northcutt και της Paige Van Zant.

Ακόμη και αν κάποιος πει ότι είναι ο μήνας που είναι «αργός» σε τηλεθέαση, πέρυσι ίδια εποχή πάλι στο FOX οι Shevchenko και Holm κάνανε ρεκόρ τηλεθέασης ενώ και τα αντίστοιχα events του 2015 και 2014 ήταν πάνω από 2 εκατ. τηλεθεατές