18/04/2024

Μπορεί να κερδίσει ο Conor McGregor τον Alvarez;

ekptosiΣτις 12 Νοεμβρίου, στην επιστροφή του UFC στην Νέα Υόρκη μετά από χρόνια αποκλεισμού, το μεγαλύτερο αστέρι του, o Ιρλανδός featherweight πρωταθλητής της διοργάνωσης Conor McGregor θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία και να γίνει ο μοναδικός μαχητής στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει ταυτόχρονα δύο ζώνες σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. Αλλά μπορεί ο Conor να κερδίσει τον Lightweight πρωταθλητή Eddie Alvarez την ώρα που είχε τόσα προβλήματα με τον Nate Diaz που δεν είχε ποτέ ζώνη;

Η σύντομη απάντηση είναι προφανώς… ΝΑΙ.

Το ΜΜΑ είναι απρόβλεπτο και όταν παίζουν δύο τοπ αθλητές όλα μπορούν να γίνουν. Εξάλλου περισσότερο από κάθε άλλο μαχητικό άθλημα, τα στυλ των μαχητών είναι που κάνουν το παιχνίδι να διαφέρει από μάχη σε μάχη. Γι’ αυτο και το θέμα θέλει περισσότερη ανάλυση.

.

Ο Alvarez, για lightweight, είναι αντίπαλος «ΤΑΜΑΜ»

Από όλους τους κορυφαίους Lightweights που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Conor McGregor, o Alvarez είναι στα χαρτιά ο ευκολότερος ή καλύτερα, ο λιγότερο δύσκολος. Απέναντι του ο Ιρλανδός έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα που τον έχουν ευνοήσει ιδιαίτερα στην καριέρα του στην παρακάτω κατηγορία.

  • Ο Conor είναι πιο ψηλός. Επίσημα το UFC τους δίνει το ίδιο ύψος αλλά μια ματιά στο staredown και η διαφορά είναι εμφανής.
  • Είναι πιο μακρύς. Αυτό είναι και το σημαντικότερο όπλο του Ιρλανδού στην καριέρα του. Με τον Alvarez θα έχει 5 inches (13 εκατοστά περίπου) περισσότερο reach, ένα στοιχείο εξαιρετικό για το στυλ παιχνιδιού του με τις κόντρες.
  • Δεν θα είναι πολύ ελαφρύτερος. Ανεβαίνοντας κατηγορία κάποιος θα περιμένει ότι θα είναι πιο μικρόσωμος από τον αντίπαλο του. Εκτός του ότι ο Conor ήταν εξαιρετικά μεγαλόσωμος featherweight ήδη (ουσιαστικά Lightweight που έκοβε πολλά κιλά) ο Alvarez δεν είναι και ο τεράστιος Lightweight σε σύγκριση με κάποιους άλλους στην κατηγορία. Είναι πιο κοντός αλλά πιο μυώδης.
  • Είναι αριστερόχειρας. Ο Alvarez έχει παίξει μόνο με έναν αριστερόχειρα τοπ αντίπαλο στην καριέρα του οπότε είναι λογικό να θεωρήσει κάποιος ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με τον Ιρλανδό που έχει και εξαιρετικό αριστερό χέρι.
  • O Conor είναι καλύτερος Striker. Ο Alvarez έχει μια τάση να παρασύρεται και να παίζει πολύ άναρχο striking χωρίς άμυνα και κόντρα στον Sniper McGregor μπορεί να έχει προβλήματα.

Αλλά αυτή δεν είναι όλη η ιστορία.

.

regram @ealvarezfight Wrestling is the cornerstone that started this movement @nubreednutrition #andnew #ealvarezfight #phillyfighter

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Fightsports.gr (@fightsports.gr) στις


O Alvarez είναι το φαβορί

Είναι εύκολο, ειδικά για τους νεόκοπους ΜΜΑ οπαδούς να υποτιμήσουν τον Alvarez. Γιατί δεν βγάζει όσα λεφτά βγάζει ο Conor, γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα και δεν έχει το Hype του Ιρλανδού. Αλλά ο Αμερικάνος που μεγάλωσε σε μια από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές των ΗΠΑ είναι το φαβορί σε αυτή τη μάχη.

Καταρχάς, είναι σούπερ σκληρός. Αν έχει ένα σήμα κατατεθέν είναι το πόσο ανθεκτικός είναι και ότι δεν λυγίζει με τίποτα μέσα στη μάχη. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε για τον Conor. O Alvarez θυμίζει τον Lawler στο ότι παίζει πάντα καλύτερα σε μάχες τίτλου και δεν «μασάει» στα πεντάγυρα. Επίσης, ;oταν είναι πιο προσεχτικός και δεν μεταμορφώνεται σε τρελό Brawler ο Alvarez είναι αρκετά καλός Striker και είναι και νοκ άουτερ. Έχει συνολικά 15 νοκ άουτ στο ρεκόρ του, τα 11 είναι απέναντι σε μαχητές που δεν είχαν χάσει ποτέ με ΚΟ μέχρι τότε! Μιλάμε για μεγάλα ονόματα όπως ο Rafael Dos Anjos, o Patricky Freire και άλλοι. Συν ότι ενώ δεν έχει εμπειρία με αριστερόχειρες, την τελευταία φορά που αντιμετώπισε έναν τον έβγαλε ΚΟ. Ποιος ήταν αυτός; Ο Rafael Dos Anjos.

ekptosiΑλλά αυτό που αναμένεται να κάνει την μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του είναι η παλαιστική του ικανότητα. Ο Alvarez είναι καλός παλαιστής, δείτε για παράδειγμα τι έκανε στον Anthony Pettis. Από την άλλη ο Conor έχει πρόβλημα με τα takedowns που φάνηκε και με τον πολύ ελαφρύτερο Mendez. Ο Nate Diaz δυσκολεύτηκε να τον πάει στο έδαφος στην 2η μάχη αλλά ο Diaz έχει ίσως την χειρότερη παλαιστική ικανότητα από όλους τους top lightweights. Δεν υπάρχει σύγκριση με τον Alvarez. Και το πιο σημαντικό είναι ότι στις τελευταίες μάχες του στο UFC, o Eddie έχει δείξει την διάθεση του να αφήσει το Brawling στο παρελθόν και να παίξει επιθετικά μεν αλλά πιο τακτικά και έξυπνα, αναμιγνύοντας την πάλη με το striking.

Αυτή θα πρέπει να είναι και η συνταγή του κόντρα στον Conor. Ο Ιρλανδός έχει πρόβλημα με την αντοχή του και ο Eddie έχει όλα τα όπλα για να τον πιέσει και να του κλείσει το παιχνίδι. Για να το πούμε πιο απλά, ο Alvarez στιλιστικά είναι πολύ χειρότερος αντίπαλος για τον Conor από ότι ο Diaz.

Φυσικά και ο Mcgregor έχει πιθανότητες να κερδίσει το ματς αλλά αυτές περιορίζονται στο να επαναλάβει ότι έκανε και στον Aldo πάνω. Να βρει τον Alvarez ανοιχτό και απρόσεχτο αρκετά νωρίς και να τον πετύχει τόσο τέλεια και άψογα όσο τον Βραζιλιάνο για να τον βγάλει νοκ άουτ. Αυτά όμως δεν γίνονται τόσο συχνά και ο Alvarez, σε αντίθεση με τον Aldo, ξέρει τι να περιμένει και έχει δεχθεί χτυπήματα τόσο και πιο δυνατά στην καριέρα του.

Αν ο Conor δεν πάρει το ΚΟ στον πρώτο γύρο τα πράγματα θα δυσκολέψουν απίστευτα για τον Ιρλανδό και ο Alvarez είναι το φαβορί να κερδίσει είτε με απόφαση είτε με ΤΚΟ/υποταγή.