19/04/2024

5 ΜΜΑ μαχητές που ήταν θύματα bullying!

Με την προπόνηση στις πολεμικές τέχνες να είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορεί να δώσει κάποιος σε ένα παιδί που είναι θύμα του bullying, δεν μας κάνει εντύπωση που πολλοί από τους σημερινές αστέρες των ΜΜΑ και του UFC έχουν μια ανάλογη εμπειρία να διηγηθούν.


Κατά την γνώμη μας η πιο κλασσική περίπτωση είναι αυτή του Georges St Pierre. 

Όλοι όσοι παρακολουθήσαμε από κοντά την κόντρα του με τον Nick Diaz πριν λίγα χρόνια θυμόμαστε την αναφορά του Καναδού στο «σκοτεινό κομμάτι του» ή όπως το έλεγε αυτός το «Dark Place» που πηγαίνει μερικές φορές κυρίως όταν συμπεριφορές όπως του Diaz του θυμίζουν τα νεανικά του χρόνια και το bullying που δέχθηκε στον Καναδά. 

Μεγαλώνοντας σε μια μικρή, φτωχή και σκληρή πόλη ο μικροκαμωμένος και άγαρμπος 9 χρονος Georges έπεφτε πάνω σε 12 χρονους συμμαθητές του (είχαν μείνει στην ίδια τάξη 3 χρόνια λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς) οι οποίοι τον έδερναν, τον ξεγύμνωναν και τον άφηναν έξω από το σχολείο έτσι για να τον δουν όσοι έμπαιναν μέσα.

Ήταν ο καρατέκα πατέρας του που του έμαθε να υπερασπίζεται τον εαυτό του και ο Royce Gracie που κέρδιζε θεόρατους αντιπάλους παρά τον μικρό του όγκο που τον έκανε MMA μαχητή.

Benson Henderson

Ο πρώην πρωταθλητής του UFC και του WEC, στοχοποιήθηκε από τους Bullies στο σχολείο λόγω της μικτής καταγωγής του αφού ο πατέρας του είναι αφροαμερικάνος και η μητέρα του Κορεάτισσα. Αυτός ήταν και ο λόγος που οδηγήθηκε στο Tae Kwon Do μικρός και τελικά έφτασε να αγωνίζεται με εξαιρετική επιτυχία και στο UFC.

Gabi Garcia

Η Βραζιλιάνα πρωταθλήτρια του Grappling και «φρέσκια» προσθήκη στο ΜΜΑ αντιμετώπισε τις «επιθέσεις» των συνομηλίκων της λόγω της διαφορετικής σωματοδομής της. Από μικρή ήταν ιδιαίτερα ψηλή και μυώδης, πιο επιβλητική ακόμη και από τα συνομήλικα αγόρια, όχι μόνο τα κορίτσια. Αν και ίσως είναι η μοναδική της λίστας που βιώνει bullying και σήμερα, κυρίως μέσω των ιντερνετικών σχολίων, η ίδια φαίνεται να έχει βρει την δύναμη να αντεπεξέλθει.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά αστειεύονται έτσι αλλά το Jiu Jitsu μου έσωσε την ζωή. Είναι πρόβλημα για πολύ κόσμο που δεν αγαπάει τον εαυτό του. Η οικογένεια μου είναι όλοι μεγάλοι και δυνατοί και μου αρέσει αλλά το Bullying στο σχολείο υπάρχει. πριν από το jiu Jitsu όμως δεν ήταν καλό γιατί τότε τους χτυπούσα» είπε η ίδια γελώντας.

Uriah Hall

Άλλη μια πολύ σοβαρή περίπτωση bullying, ο νυν μαχητής του UFC είχε φτάσει στο σημείο να σκεφτεί την αυτοκτονία ή την δολοφονία των παιδιών που τον χτυπούσαν κάθε μέρα στου δρόμους του Queens επειδή δεν «ταίριαζε» με αυτούς.

Σε μια μάλιστα από τις ιστορίες, ένας νταής τον έδειρε τόσο άσχημα μέσα στο λεωφορείο όπου χρειάστηκε να επέμβει ένας άλλος νταής για να τον σώσει! Μόλις άνοιξε η πόρτα στη στάση ο νεαρός Hall έφυγε αιμόφυρτος από το λεωφορείο και ήταν έτοιμος να πάει σπίτι να βρει ένα μαχαίρι ή ένα όπλο και να τον «καθαρίσει» αλλά ήταν η μητέρα του που τον γλίτωσε.

Αργότερα όταν άρχισε να προπονείται στο καράτε ως δια μαγείας σταμάτησε και το bullying. O Hall κουβαλάει ακόμη το βάρος των όσων πέρασε μέσα του. Πολλές φορές ενώ έχει δείξει τρομερές ικανότητες στο κλουβί, δεν τα καταφέρνει τόσο καλά γιατί είναι λίγο «σοφτ» του λείπει αυτό που λέμε «killer instict» και τον θυμόμαστε όλοι να βάζει τα κλάματα μετά από ένα φοβερό νοκ άουτ που πέτυχε στο Ultimate Fighter.

Ronda Rousey

H πρώην πρωταθλήτρια του UFC είχε μια πολύ δύσκολη ζωή στα παιδικά της χρόνια. Με την αυτοκτονία του πατέρα της, τα προβλήματα ομιλίας που είχε για αρκετά χρόνια δεν είναι περίεργο που η αυτοπεποίθησή της ήταν πληγωμένη. Στο σχολείο έγινε στόχος των bullies κυρίως για την εμφάνιση της και για τα «κιλά» της αλλά και τα γυμνασμένα χέρια της από τις προπονήσεις στο Judo. Η ιστορία που φαίνεται και στο εξαιρετικό πρόμο του αγώνα της με την Holm, που την φέρνει να αντιστέκεται στο bullying στο σχολείο και ο διευθυντής να θέλει να την αποβάλει παρότι ήταν το θύμα, είναι πέρα για πέρα αληθινή και όντως την γλίτωσε η μητέρα της που παραλίγο να κάνει armbar στον διευθυντή μέσα στο γραφείο του.