16/04/2024

ΜΜΑ μαχήτρια στην Βραζιλία υποτάσσει με triangle choke επίδοξο ληστή μέσα στη μέση του δρόμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα αλλά και τα διεθνή Μέσα, η ΜΜΑ μαχήτρια Monique Bastos ήταν στον δρόμο προς τα μάθημα BJJ με μία φίλη της όταν δύο τύποι πάνω σε μια μηχανή τους σταμάτησαν και ζήτησαν απειλητικά να τους δώσουν τα κινητά τους. Όπως το περιγράφει η ίδια η βραζιλιάνα όταν ανέβηκαν πάλι στη μηχανή να φύγουν, αυτή έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν είχαν όπλα, κράτησε την μηχανή από την σχάρα πίσω και τους ανάγκασε να πέσουν. Ό ένας από τους δύο έφυγε τρέχοντας αλλά τον άλλο τον πρόλαβε, του έκανε ένα takedown (σ.σ. παλαιστική ρίψη στο έδαφος) και όταν πέσαν κάτω τον κλείδωσε με μία λαβή που λέγετε «triangle choke» δηλ, τριγωνικός πνιγμός αν και όπως βλέπουμε από το βίντεο δεν ήταν και η πιο σφιχτή λαβή… Παρόλα αυτά ο φερόμενος ως δράσης μάλλον δεν είχε ιδέα από μάχη εδάφους ενώ οι κραυγές του μας λένε ότι μπορεί να μην καταλάβαινε καν που βρισκόταν εκείνη την στιγμή. Όπως και να έχει, η αστυνομία ήρθε αργότερα και τον συνέλαβε.

Τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής της QNT σε φοβερές τιμές μόνο στο E-shop του fightsports.gr 

» Το έχω περάσει αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι η δεύτερη φορά που αντέδρασα και αμύνθηκα. Ήταν δύο τύποι, και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια (σ.τ.μ. μάλλον την πρώτη φορά εννοεί) αλλά χρησιμοποίησαν το Brazilian Jiu Jitsu μου και πήρα το τηλέφωνό μου πίσω. Είναι μεγάλο ρίσκο αλλά το έκανα για να προστατέψω τους φίλους μου και τον εαυτό μου οπότε χρησιμοποίησαν ότι έμαθα» είπε η ίδια στο mmafighting.com

Το ότι ήταν μεγάλο ρίσκο δεν είναι υπερβολή. Έχουμε τόσες περιπτώσεις, ειδικά στην Βραζιλία που η εγκληματικότητα είναι τεράστια, που άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν καλό χρησιμοποιώντας γνώσεις πολεμικών τεχνών για να βγάλει ο εγκληματίας ένα όπλο και να τελειώσει σε δράμα. Πρόσφατο παράδειγμα ο επίσης βραζιλιάνος αθλητής και πατέρας τριών παιδιών που έχασε την ζωή του με αυτόν τον τρόπο σε ένα λεωφορείο.  Υπάρχουν φυσικά και παραδείγματα που είναι επιτυχημένη η αυτοάμυνα, αλλά νομίζουμε ότι δεν υπάρχει σοβαρή απειλή ζωής και κινδυνεύουν μόνο υλικά αγαθά καλό είναι να μην ρισκάρουμε την ζωή μας. Τα κινητά τα ξαναγοράζουμε, την ζωή όχι.

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=RzqVDxDAiPU