28/03/2024

Μια πρωταθλήτρια, δύο νικήτριες στο Cage Survivor 4!

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε, αλλά το γυναικείο ΜΜΑ στην Ελλάδα κλέβει τις εντυπώσεις. Σε μια βραδιά που δύσκολα έβρισκες μέτρια μάχη, ο τελικός της τετράδας των γυναικών στα 61 κιλά είναι ίσως η μάχη της χρονιάς και δεν μιλάμε μόνο για το ΜΜΑ. Η νέα πρωταθλήτρια του Cage Survivor είναι η 16χρονη Ελίνα Καλλιονίδου κερδίζοντας στον τελικό με ανατροπή, σε μια τρομερά κοντινή μάχη, την πρωταθλήτρια του GFC Φωτεινή Κρομύδα σε έναν αγώνα τίτλου που για πρώτη φορά στην Ελλάδα κράτησε 5 γύρους των 5 λεπτών!

Στη ημιτελικά η Κρομύδα κέρδισε εύκολα με όμορφη υποταγή την Μαριάνθη Σαμούχου στον πρώτο γύρο και η Καλλιονίδου χάλασε όλα τα σχέδια για το UFC για την Γαλλίδα Roxane Texeira που δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να επιβάλει το παιχνίδι της στην ελληνίδα μαχήτρια η οποία, ειδικά στους δύο τελευταίους γύρους της έκανε πολύ ζημια. Ας γκρινιάζει ο προπονητής της η νίκη ήταν ξεκάθαρη.

fotini

Στον τελικό οι δύο κοπέλες τα δώσαν πραγματικά όλα και αυτή η έκφραση αυτή την φορά δεν χρησιμοποιείται σαν απλή ατάκα. Τρομερό «ξύλο» για 5 γύρους με εναλλαγές τις δράσεις με την πιο ξεκούραστη Κρομύδα να ξεκινάει πιο δυνατά, με καλύτερη τεχνική και στο όρθιο και στο έδαφος. Από τον τρίτο γύρο όμως και μετά η Καλλιονίδου παίζοντας κυρίως με καρδιά παρά με τακτική κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι αρκετά ώστε να πάρει την μεγάλη νίκη και την ζώνη!

Προφανώς αυτό αποτελεί μικρο δώρο για την ηττημένη πλευρά όμως για όλους όσους είδαν το παιχνίδι από κοντά και οι δύο μαχήτριες ήταν νικήτριες στο τέλος. Με δεδομένη την μικρή τους ηλικία και το ταλέντο τους έχουν πάρα πολύ μέλλον μπροστά τους και σαν προσωπική συμβουλή, όσο και να το θέλει ο κόσμος έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν λίγο ακόμη τα ρεκόρ τους και να κυνηγήσουν το όνειρο έξω. Ειδικά στις γυναικείες ΜΜΑ ο δρόμος είναι πιο ανοιχτός!