26/04/2024

Μια μάχη ακόμη και πάει για Velasquez ο Jones;

Η συζήτηση για το αν θα ήταν καλό να ανέβει κατηγορία και να παίξει με τους Heavyweights του UFC, ο lightheavyweight πρωταθλητής Jon Jones, έχει ξεκινήσει σχεδόν με το που κατέκτησε τον τίτλο. Ποτέ όμως δεν ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα από ότι είναι σήμερα αφού ο «Bones» έχει καθαρίσει την κατηγορία, πλην ενός αγώνα. Μιλάμε φυσικά για την ρεβάνς με τον Gustafsson που θα συμβεί αν ο Σουηδός κερδίσει στο UFC Sweden στις 24 του μήνα τον Rumble Johnson. Εκτός βέβαια αν κάνει την έκπληξη αυτός οπότε λογικά θα τον δούμε στην θέση του «Gus» ενάντια στον Jones.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει άλλος; Όποιος χάσει από αυτούς τους δύο θα θέλει τουλάχιστον άλλες 2 νίκες για να ξαναπάρει title shot και ακόμη και τότε δεν θα ενθουσιάζει τον κόσμο όσο αν περάσει τώρα ο Gustafsson με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα είναι ο μόνος που παραλίγο να τον κερδίσει. Τα υπόλοιπα ονόματα του top 10 είναι τα εξής:

4 Rashad Evans
5 Phil Davis
6 Glover Teixeira
7 Ryan Bader
8 Ovince Saint Preux
9 Dan Henderson
10 Jimi Manuwa

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να θεωρηθεί άξιος αντίπαλος; Χλωμό…

Άρα η λύση της μεταπήδισης στην heavyweight κατηγορία είναι προφανής. Ο ίδιος ο Jones έχει δηλώσει ότι το θέλει και ότι θα έπαιζε με τον Cain «οποιαδήποτε στιγμή» και το UFC φυσικά θα έτριβε τα χέρια του για ένα τέτοιο superfight.

Βέβαια υπάρχουν και τα προβλήματα υγείας του πρωταθλητή Cain, συν ότι έχει προτεραιότητα ο Werdum οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ο Jones έπαιρνε ένα πιο βατό ματς στην Heavyweight κατηγορία πρώτα, όπως είχε κάνει παλιά ο Anderson Silva με τον Forrest Griffin και τον Irvin. Ίσως κάποιος σαν τον Mir ή τον Nogueira. Η τον Miocic αν θέλουν να τον πιέσουν σοβαρά και μετά αν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον Heavyweight τίτλο να παίξει με τον πρωταθλητή. Μέχρι τότε μπορεί να έχει ξεχωρίσει και κάποιος νέος διεκδικητής στην Light Heavyweight κατηγορία.

Πως το βλέπετε εσείς; Μπορεί ο Jones να σταθεί ανάμεσα στα θηρία και ιδιαίτερα με τον Cain;