19/04/2024

Με ρίζες στην Ελλάδα: μέρος 1ο, Leon «Rocky» Del Gaudio

Εδώ και καιρό σκεφτόμασταν να κάναμε μία έρευνα και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα σε μαχητές που έχουν ως βάση τους το εξωτερικό αλλά έχουν τις ρίζες τους (άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο) στην Ελλάδα! Εξάλλου Έλληνες βρίσκουμε πια σε όλο τον κόσμο!

Στο ντεμπούτο της νέας μας στήλης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε στο fightsports.gr τον Leon Del Gaudio. Ένας ΜΜΑ μαχητής με βάση τη Μεγ. Βρετανία αλλά με ρίζες στην Ελλάδα από την Θεσσαλονικιά γιαγιά του! Δεν είναι τυχαία η αγάπη του για την χώρα μας αλλά και η πρόθεσή του να καταφέρει να αγωνιστεί και στα πάτρια εδάφη!

Ακόμη βρίσκεται σχετικά στην αρχή της καριέρας του αλλά έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει στην εξαιρετική Βρετανική διοργάνωση Cage Warriors ενώ ήταν και στην μεγάλη κάρτα του M-1: Fedor vs Monson στη Ρωσία!  Δείτε τί μας είπε ο μαχητής που δηλώνει Freestyle Fighter και τον φωνάζουν «Rocky» για το μαχητικό του στυλ!

Leon καλωσόρισες στο fightsports.gr είμαστε χαρούμενοι να σε φιλοξενούμε. Καταρχήν, κάνε μας μία σύντομη περίληψη της μαχητικής σου καριέρας.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξεκίνησε να προπονούμε στις ΜΜΑ το 2006 και να αγωνίζομαι το 2007. Πάντα αγαπούσα το άθλημα και αποφάσισα να το δοκιμάσω για να δώ πόσο μακριά μπορώ να φτάσω.

Από ότι μπορεί να δεί κάποιος στο Sherdog έχεις ένα αξιόλογο ρεκόρ για ανερχόμενο μαχητή. Πως πηγαίνει γενικότερα η καριέρα σου και ποιοι οι άμεσοι στόχοι σου;

Είμαι χαρούμενος για την εξέλιξη της καριέρας μου μέχρι στιγμής . Έχω παλέψει για μερικά από τα μεγαλύτερα Shows σε διάφορες χώρες. Οι επόμενοι στόχοι μου είναι να παίξω σε όλες τις χώρες από τις οποίες κατάγομαι . Έχω Ιταλικές, Ρώσικες και Ελληνικές ρίζες και έχω ήδη παίξει στη Ρωσία οπότε ο επόμενος μου στόχος είναι η Ελλάδα. Θα ενδιέφερε να παίξω σε διοργανώσεις όπως το «The Battle» , το GFC και το «No Limitis» για τα οποία ακούω καλά πράγματα. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να βοηθήσω το σπορ των ΜΜΑ να μεγαλώσει και άλλο στην Ελλάδα ώστε κάποτε να δούμε ένα UFC ή ένα Cage Warriors να έρχεται εκεί κάποια μέρα.

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα δηλαδή;

Έχω ελληνικό αίμα από την πλευρά της γιαγιάς μου που ήταν από την Θεσσαλονίκη. Ακόμη έχω οικογένεια εκεί. Γι’ αυτό θα λάτρευα να παίξω στην Ελλάδα!

Παίζεις στην Αγγλία, ενώ έχεις παίξει και στην Μ-1, γιατί να θέλεις να έρθεις και να παίξεις εδώ;

Δεν έχω παίξει ποτέ στην Ελλάδα αλλά αγαπώ τη χώρα τόσο πολύ που θα ήθελα να το κάνω μπροστά στους Έλληνες. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα του Παγκρατίου οπότε θα ήταν πολύ καλό να έχω μία μάχη εκεί.

Οι Έλληνες σαν λαός είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι και νοιώθουν ότι όλοι μας είμαστε μαχητές. Βλέπεις όντως διαφορές ανάμεσα σε Έλληνες μαχητές και άλλου από ξένες χώρες;

Βλέπω ότι οι Έλληνες μαχητές είναι πολεμιστές αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ σεβάσμιοι αντίθετα με μαχητές από πολλά άλλα κράτη που παλεύουν για τους λάθους λόγους.

Πολλοί Έλληνες μαχητές ονειρεύονται ότι μια μέρα θα παίξουν στο UFC. Έχοντας ως μαχητική βάση την Αγγλία είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο και ποια είναι η πιο σωστή τακτική κατά τη γνώμη σου.

Θα έλεγα ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο αφού υπάρχουν πολλοί Βρετανοί μαχητές με διάφορα ¨κόλπα» που προσπαθούν να μπουν στο UFC. Νομίζω ο καλύτερος τρόπος να μπεις στο UFC ως Έλληνας μαχητής είναι να προσπαθήσεις να παίξεις σε μια διοργάνωση όπως το Cage Warrios και να σε δουν εκεί.

Για κλείσιμο, οτιδήποτε θες να μοιραστείς με τον Έλληνες ΜΜΑ οπαδούς!

Θα ήθελα να πω στους Έλληνες οπαδούς του αθλήματος ότι ελπίζω να έχω μία μάχη μπροστά σας σύντομα και να δείξω ένα σπουδαίο θέαμα.

https://www.youtube.com/watch?v=8xChxA5YvfY