29/03/2024

Μαχητές του UFC που έχασαν στο ντεμπούτο τους αλλά έκαναν σπουδαία καριέρα!

Μετά το, δυστυχώς, άσχημο ντεμπούτο του Τόνυ Χριστοδούλου στο UFC του Σαββάτου όπου έχασε από τον Mairbek Taisumov με ΤΚΟ στον 2ο γύρο μαθαίνουμε ότι ο συνεργάτης του UFC και πρώην τοπ μαχητής της διοργάνωσης Dan Hardy πλησίασε τον Έλληνα μαχητή και του είπε ότι θα έχει λογικά και άλλη μια ευκαιρία στο οκτάγωνο αφού αυτή τη φορά πήρε τη μάχη ως αντικαταστάτης της τελευταίας στιγμής και σε μια κατηγορία πάνω από την δική του. Για να δούμε λοιπόν ποιοι μαχητές έχουν βρεθεί στην θέση να πάρουν μια μάχη ως αντικαταστάτες, να χάνουν (σ.σ. κάποιοι εξίσου άσχημα με τον Τόνυ) αλλά αξιοποίησαν πλήρως την 2η ευκαιρία και έκαναν καριέρα!

.

Κώστας Φιλίππου 

O Κώστας Φιλίππου είχε μια πολύ αξιόλογη καριέρα σε μικρότερες διοργανώσεις αλλά όταν έχασε στα προκριματικά του The Ultimate Fighters από τον (ανύπαρκτο στη συνέχεια) Joseph Henle βρέθηκε πάλι εκτός UFC. Όμως στο UFC 128 η διοργάνωση χρειάστηκε αντικαταστάτη της τελευταίας στιγμής για τον Dan Miller κόντρα στον Nick Catone και ο Κώστας άρπαξε την ευκαιρία. Το ματς το έχασε σχετικά εύκολα αφού δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί αλλά η «θυσία» αυτή του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στο UFC, και αυτή τη φορά, με σωστή προετοιμασία και στα σωστά κιλά ο Κώστας πήρε μια μεγάλη νίκη από τον Jorge Rivera η πρώτη από ένα σερί 5-0 που τον έφερε στο τοπ 6 της κατηγορίας!

.

Patrick Cummins 

Ο Αμερικάνος με ελάχιστη εμπειρία στο περιφερειακό κύκλωμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την τελευταία στιγμή τον Rashad Evans κόντρα στον Daniel Cormier. Αποτέλεσμα; Ήττα με ΤΚΟ σε 1,5 λεπτό! Φυσικά πήρε την 2η ευκαιρία του και είναι από τότε 3-0!

.

Jake Ellenberger 

Ο σημερινός Τοπ Welterweight μπήκε στο UFC όταν αντικατέστησε τον Chris Lytle ενάντια στον Carlos Condit και έχασε τη μάχη αλλά σήμερα όπως είπαμε είναι ένας από τους καλύτερους.

.

Υπάρχουν και άλλοι μαχητές που έχουν κάνει την ανατροπή αλλά όχι τόσο High profile, ακόμη. Ο Charles Rosa είναι μία τέτοια περίπτωση που οδήγησε το Mmajunkie Να γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον υπερπλυθησμό στις χαμηλότερες κατηγορίες του UFC, από τα 70 κιλά και κάτω, που αφήνει σε πολλούς μαχητές ως μόνη επιλογή συχνά να κυνηγάνε να μπουν ως αντικαταστάτες της τελευταίας στιγμής ελπίζοντας ότι θα κάνουν αρκετά ώστε να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία. Η πρώτη μάχη, αν και υπάρχουν εκπλήξεις, συνήθως θεωρείται χαμένη. Μια μάχη στο UFC είναι τόσο πιο απαιτητική από οπουδήποτε αλλού που ακόμη και με φουλ καμπ μπορεί να χρειαστείς 1-2 εμφανίσεις μέσα στο οκτάγωνο πριν να σταθείς καλά στα πόδια σου. O Rosa έχασε το ντεμπούτο αλλά κέρδισε την επόμενη μάχη του.