23/04/2024

Λιποθύμησε πριν την μάχη του με τον Alvarez ο Dos Anjos

O Rafael Dos Anjos έχασε την ζώνη του πρωταθλητή της Lightweight κατηγορίας πέρυσι το καλοκαίρι από τον Eddie Alvarez και μετά έχασε και μια πολύ κοντινή μάχη από τον Tony Ferguson και αποφάσισε να ανέβει κατηγορία, από τα 70 κιλά στα 77. 


Σήμερα, ο Βραζιλιάνος παραδέχεται ότι ισχύει η φήμη που είχε ακουστεί στο πρώτο ματς ότι είχε πολύ κακό weight cutting, προσθέτοντας ότι λίγο πριν την ζύγιση λιποθύμησε για 3 ολόκληρα λεπτά μέσα στην ζεστή μπανιέρα όπου έκανε το κόψιμο των κιλών του.

«Λιποθύμησα μέσα στην μπανιέρα και ήμουν -εκτός- για περίπου τρία λεπτά. Οι προπονητές μου ήταν έτοιμοι να καλέσουν το 911 και να ακυρώσουν την μάχη γιατί ήμουν λιπόθυμος στο κρεβάτι μου αλλά έβαλαν λίγο πάγκο στο στήθος μου και ξύπνησα αλλά έμεινα ξαπλωμένος για άλλη μια ώρα. Σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε τη μάχη αλλά είμαι μαχητής και δεν ήθελα να στεναχωρήσω τους οπαδούς αλλά όταν το σκέφτομαι ξανά τώρα, πολλοί είναι αυτοί που δεν αγωνίζονται όταν έχουν προβλήματα με το βάρος τους» είπε ο Βραζιλιάνος.

Ο RDA θα αντιμετωπίσει τον  Tarec Saffiedine τον Ιούνιο για πρώτη φορά ως Welterweight και λέει ότι τα κιλά του είναι τα ίδια όπως όταν έκοβε για Lightweight απλά τώρα είναι πιο εύκολο για τον ίδιο να πιάσει το όριο.

«89 κιλά περίπου ζυγίζω τώρα.  Από εδώ ξεκινάω το κόψιμο συνήθως. Καθώς έκανα όμως προπόνηση έπρεπε να κάνω και πολύ αυστηρή δίαιτα γιατί κρατούσα πολύ νερό όσο προπόνηση και να έκανα. Ότι και να έτρωγα το σώμα μου το κρατούσε. Γι’ αυτό αποφάσισα να ανέβω κατηγορία. Το σώμα μου κρατάει πολύ βάρος» τόνισε στον Ariel Helwani ο πρώην πρωταθλητής για την επιλογή του να ανέβει κατηγορία.