29/03/2024

Κώστας Φιλίππου: «Θέλω τον νικητή του Brian Stann vs Wanderlei Silva»

Ο Κύπριος μαχητής έχει δηλώσει ξανά και ξανά ότι δεν είναι του στυλ του να προκαλεί συγκεκριμένους μαχητές για να τους αντιμετωπίσει στο κλουβί. Όμως, με 5 σερί νίκες στοUFC και μία από αυτές ενάντια σε τοπ 5 αντίπαλο, η προσοχή του κοινού είναι όλο και περισσότερο στραμμένη πάνω του και ο ίδιος είναι λογικό να σκέφτεται περισσότερο το επόμενό του βήμα, μέσα στο 2013.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να παλέψω σύντομα πάλι. Θέλω χρόνο ακόμη για να επανέλθω από την τελευταία μου μάχη και λίγο χρόνο να χαλαρώσω αλλά έχω το νου μου στην μάχη του Brian Stann με τον Wanderlei Silva. Θα ήθελα να αντιμετωπίσω έναν από τους δύο αν είναι εφικτό»  δήλωσε ο Κώστας σε πρόσφατη συνέντευξη.

Η αλήθεια είναι ότι στις τελευταίες 3 μάχες του έχει αντιμετωπίσει μαχητές με βάση την πάλη και το grappling την ώρα που ο ίδιος διακρίνεται για το πολύ καλό μποξ  του. Την τελευταία φορά που αντιμετώπισε έναν μαχητή που επίσης προτιμούσε την όρθια μάχη (Hamman) ήρθε και το εντυπωσιακό νοκ άουτ.  Αυτό ακριβώς φαίνεται να σκέφτεται και ο ίδιος.

«Ο Brian Stann θα ήταν σπουδαία μάχη για εμένα. Ο Wanderlei Silva, αν δεν αποσυρθεί, θα μπορούσε να κάνει μία σπουδαία μάχη μαζί μου. Είμαστε και οι δύο πολύ καλοί στην όρθια μάχη και θα ήταν ωραία να αντιμετωπίσω κάποιον με τέτοιο στυλ για αλλαγή. Για να δείξω τις ικανότητές μου στα χτυπήματα και να δώσουμε μία εντυπωσιακή μάχη» δήλωσε ο Φιλίππου ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η επιλογή των δύο μαχητών δεν έγινε με σκοπό να τους υποτιμήσεις.

Αντίθετα, τους βλέπει ως θρύλους των ΜΜΑ.

» Θα ήταν τιμή μου να βρεθώ στο κλουβί  με οποιονδήποτε από αυτούς τους δύο»τονίζει, «τους βλέπω και τους δύο σαν θρύλους. Ο  Stann είναι ήρωας (σ.σ. έχει πάει σε πολέμους ως πεζοναύτης)  και ο Silva ζωντανός θρύλος».

Οι δύο τους θα κοντραριστούν στο UFC on Fuel στην Ιαπωνία τον Μάρτιο και η ημερομηνία ταιριάζει απόλυτα με το πλάνο επιστροφής που έχει στο νου του ο Κώστας.

«Σχεδιάζω να επιστρέψω κατά τον Ιούνη αν είναι εφικτόΈχω κάποιους τραυματισμούς, νομίζω ότι η μύτη μου είναι σπασμένη πάλι οπότε πρέπει να το κοιτάξω. Έχω περάσει δύο προπονητικά καμπ σερί οπότε θέλω μία διακοπή» είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Σαν ιδέα δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τον Κώστα, ότι οποιοσδήποτε από τους δύο θα έκανε μία εντυπωσιακή μάχη μαζί του, όμως η αλήθεια είναι ότι με την νίκη του επί του Boetsch, το UFC ίσως θέλει να του δώσει έναν αντίπαλο σε ψηλότερη κατάταξη και  εκτός όλων των άλλων, Stann και Silva δεν θα συγκρουστούν στην Middleweight κατηγορία (που είναι και ο Κώστας) αλλά στην αμέσως επόμενη Light Heavyweight…

Όπως και να έχε η απόφαση είναι στο χέρι του προέδρου του UFC, Dana White.