29/03/2024

Κώστας Φιλίππου αποκλειστικά: «Ο πιο δύσκολος μου αγώνας με τον Jacare Souza»

Όταν είσαι επαγγελματίας μποξέρ και μπαίνεις στον χώρο των ΜΜΑ, είναι λογικό να μην σε ευνοεί ιδιαίτερα να παίζεις ενάντια σε grapplers.  Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μαχητής είτε θα λυγίσει κάτω από την παλαιστική πίεση, ή θα εξελιχθεί  σε πραγματικό ΜΜΑ μαχητή.

Δείτε για παράδειγμα τον Κώστα Φιλίππου. Ο Ελληνοκύπριος μαχητής του UFC με το παρελθόν στην πυγμαχία, έχει αντιμετωπίσει ήδη 4 grapplers σε 6 μάχες! Από τον Catone και τον McGee μέχρι τον Fukuda και τον Boetsch, οι αντίπαλοί του είχαν ως πρώτο στόχο να τον πάνε στο έδαφος.

Το πέτυχε ο πρώτος, στο ντεμπούτο του Κώστα στο UFC το 2011 που έχασε με απόφαση, αλλά 2 χρόνια μετά, όλοι οι άλλοι έχουν αποτύχει. Ενώ τα χέρια του παραμένουν θανατηφόρα, η Takedown Defence του βελτιώνεται εμφανέστατα από μάχη σε μάχη τοποθετώντας τον σήμερα στην 6η θέση της κατηγορίας του σύμφωνα με το UFC.

Όταν πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο αντίπαλος του θα είναι ο πρώην πρωταθλητής του Strikeforce, Ronaldo «Jacare» Sousa το ενδιαφέρον της υπόθεσης δεν ήταν ότι πρόκειται για έναν ακόμη grappler, αλλά ότι είναι (μαζί με τον Roger Gracie) ένας από τους καλύτερους grapplers/bjj fighters όλων των εποχών!

 

Με δύο χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια στο ADCC και 8 χρυσά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του BJJ δεν χωράει αμφιβολία το ταλέντο του…

«Κάθε φορά τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ο αντίπαλος μου είναι πολύ έμπειρος,γρήγορος και πολύ δυνατός.Θα είναι ο πιο δύσκολος μου αγώνας…¨παραδέχεται ο Κώστα Φιλίππου στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο fightsports και την επίσημη σελίδα του UFC στο sport24.gr.

Ήδη από την ανακοίνωση οι συζητήσεις για αυτή τη μάχη έχουν ανάψει. Αν και οι δύο τους είναι καλοί σε όλους τους τομείς των ΜΜΑ, η συγκεκριμένη αναμέτρηση αντιμετωπίζεται ως η «πανάρχαια» κόντρα μεταξύ ενός παλαιστή και ενός μποξερ. Δύο αρκετά αντίθετων στυλ δηλαδή και η άποψη που επικρατεί είναι ότι αν αντέξει ο Κώστας και κρατήσει τη μάχη όρθια έχει το πάνω χέρι, αν πάνε στο έδαφος τα πράγματα είναι υπέρ του Βραζιλιάνου.  Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και ο Φιλίππου.

«Φυσικά θα προσπαθήσω να αποφύγω το έδαφος..» μας απαντάει για την τακτική του στη μάχη. «Έχω το πλεονέκτημα στο «striking». Εάν καταφέρω να αποφύγω το «takedown» έχω πολλές πιθανότητες να νικήσω» λέει συμφωνώντας με την κοινή γνώμη.

Παρόλα αυτά, όταν έρθει η ώρα της μάχης θα έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη παράγοντα που είναι πολύ πιθανό να ενισχύσει τον αντίπαλό του. Εκείνο το UFC θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία, το σπίτι του «Jacare». Τον ρωτήσαμε αν τον ανησυχεί αυτό.

«Το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει στην Βραζιλία δεν με απασχολεί. Είμαι ο ξένος όπου κι αν πάω..» μας ξεκαθαρίζει.

Όλα λοιπόν φαίνονται να είναι έτοιμα για την μάχη τους στις 18 Μαΐου, ακόμη και οι μικροτραυματισμοί που ανάγκασαν τον Κώστα να περιμένει αυτούς τους μήνες μέχρι την επιστροφή του.

«Είχα ορισμένους τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες αλλά τώρα νιώθω πολύ καλά και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τη προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα» μας λέει κλείνοντας.

Καλή τύχη!

 ΜΠΑΡΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ