26/04/2024

Κωνσταντίνος Σπάντσιος: Συνάντηση με κορυφαία πρόσωπα του UFC

Συνάντηση στην Μελβούρνη με τους Clint Wattenberg, Joe Clifford, Steve Perceval και Greg Kleynjans είχε ο Κωνσταντίνος Σπάντσιος που εμπλούτισε τις γνώσεις του πάνω στον τομέα διαιτησίας, του δεσίματος των χεριών και άλλων σημαντικών παραγόντων στο UFC.


Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Fightsports.gr.

«Με τους Clint Wattenberg (Διευθυντή του UFC Performance Institute με έδρα το Las Vegas), Joe Irishman Clifford (Κορυφαίο Cutman του UFC), Steve Perceval & Greg Kleynjans (Διαιτητές του UFC), συναντήθηκα στο πλαίσιο ενός meeting το οποίο οργάνωσε η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Πυγμαχίας & Μαχητικών Αθλημάτων και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Μελβούρνη.

Θέλω να προσθέσω ότι αποτελεί μεγάλη μου τιμή να είμαι ένας από τους 20 εκλεκτούς καλεσμένους της Ομοσπονδίας που παρευρέθηκαν στο meeting, πρώτα γιατί είχα τη χαρά να γνωρίσω σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, αλλά και να αποκομίσω απίστευτη γνώση σε ότι αφορά τους πιο εξελιγμένους τρόπους προπόνησης και διαχείρισης των αθλητών του μεγαλύτερου promotion στον πλανήτη όπως είναι το UFC.

Με τον Clint αναλύσαμε σε βάθος όλες τις τεχνικές και παραμέτρους τις οποίες χρησιμοποιεί το UFC, όσον αφορά την εξέλιξη των επιδόσεων του κάθε αθλητή ξεχωριστά, πριν από κάθε αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια του έτους. Εδώ θέλω να αναφέρω ότι μου έδωσε προσωπικά όλα τα στοιχεία (slides) και τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν στο UFC Performance Institute, την οποία θα αναπτύξω στο επόμενο μου σεμινάριο στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον Joe, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο Cutman του UFC. Με τον Joe αναλύσαμε όλους τους τρόπους αντιμετώπισης τραυμάτων, τη νοοτροπία ενός Cutman κατά τη διάρκεια των αγώνων, την κινησιολογία του κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης των τραυμάτων, τα πιο σύγχρονα υλικά αντιμετώπισης τραυματισμών (άγνωστα τελείως στο κοινό), όπως και τον επίσημο τρόπο δεσίματος των χεριών πριν τον αγώνα βάση των κανονισμών του UFC και της Nevada State Commision.

Επίσης όσον αφορά το δέσιμο των χεριών, βιντεοσκόπησα ένα μοναδικό βίντεο από το meeting στο οποίο δείχνει και επεξηγεί ακριβώς τον τρόπο του και τα μυστικά του βασισμένο στους κανονισμούς του UFC. Τέλος όσον αφορά τον Steve και τον Greg, αναλύσαμε σε βάθος τη νοοτροπία των διαιτητών και των κριτών. Πιο συγκεκριμένα τι κοιτάζει ένας διαιτητής, τι παρατηρεί ένας κριτής, ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του UFC όσον αφορά την επίδοση των αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων, όλους τους κανονισμούς του UFC, όπως και το αναπτυξιακό πρόγραμμα διαιτητών και κριτών.

Πέρα από εξέχουσες προσωπικότητες του UFC, πέρα από το απίστευτο ιστορικό τους, το πάθος που ακόμα τους διακατέχει ύστερα από τόσα χρόνια εμπειρίας, την ενέργεια που καταβάλλουν για την εξέλιξη του αθλήματος με επίκεντρο πάντα τον αθλητή, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ταπεινότητα που τους διακατέχει και η δίψα τους για περεταίρω γνώση. Πραγματικά τους βγάζω το καπέλο. Έπεται συνέχεια».