29/03/2024

Κουράστηκε με τα… παιδάκια ο Anderson Silva!

Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης

Όντως, το παιχνίδι του Anderson Silva απέναντι στον Chris Weidman ήταν μια… παρωδία ολκής. Κανείς μα κανείς δεν περίμενε τον Βραζιλιάνο σταρ και θρύλο των ΜΜΑ να αντιμετωπίσει με εκνευριστική άνεση έναν τόσο σημαντικό αγώνα.

Τα σχόλια… άσχημα, υβριστικά και διόλου ταιριαστά με τα όσα έχει προσφέρει ο Spider στις πολεμικές τέχνες. Επιτρέψτε μου, όμως, να πιστεύω ότι η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του.

Φταίξιμο και μάλιστα σοβαρό φέρει και το UFC που… πετούσε πάνω στον Βραζιλιάνο… παιδάκια μαχητές τους οποίους ο Anderson στην κυριολεξία μπορούσε να κερδίσει με ένα χέρι και 70% παράλυση!

Βλέποντας κανείς το παιχνίδι εύκολα παρατηρεί ότι οποιαδήποτε στιγμή ο πρώην πρωταθλητής θα μπορούσε με μια του μόνο κίνηση να κερδίσει τον Chris. Αντιθέτως προχώρησε σε παθητικό αγώνα έως ότου ο Αμερικανός να τον… ξαπλώσει.

Κατά τη δική μου άποψη ο Silva επέλεξε να ηττηθεί, στέλνοντας μήνυμα ότι βαρέθηκε να είναι πρωταθλητής ότι βαρέθηκε να παίζει με… σάκους. Το μήνυμά του όμως αυτό εξέθεσε ανεπανόρθωτα το UFC.

O Dana White 100% πλέον οφείλει μαζί με τους ιθύνοντες του matchmaking να παρουσιάζει παιχνίδια ουσίας. Χρήμα και διάθεση υπάρχει… Ας πούμε η ιδανική περίπτωση για τόσο ικανούς ανθρώπους θα ήταν επιτέλους να παίξει ο Anderson Silva απέναντι στον Georges St. Pierre.

Δυστυχώς, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δύσκολα θα δούμε έναν τέτοιο αγώνα, αλλά προς Θεού είναι τουλάχιστον… ντροπιαστικό να κατηγορεί και να επιρρίπτει αποκλειστικά ευθύνες στον Βραζιλιάνο για τη συμπεριφορά του.

Άλλωστε, αυτά που έχει κάνει ο Silva τον έχουν… φτιάξει και οικονομικά και σε θέμα υστεροφημίας, όποτε έχει όλη την άνεση να κάνει ότι γουστάρει, ακόμη και να παίξει με τον Roy Jones Jr. που είναι το πυγμαχικό του είδωλό του.