20/04/2024

Κανόνες ασφαλείας και οδηγίες για το hand wrapping στο GFC

ekptosiO Cutman Μιχάλης Σιούλης, που θα είναι και υπεύθυνος για το δέσιμο των χεριών όλων των αθλητών που θα αγωνισθούν στο GFC 7 δημοσίευσε τους κανόνες ασφαλείας και οδηγίες για το hand wrapping: 

«1)Σε όλες τις κατηγορίες βάρους, οι επίδεσμοι στο χέρι του κάθε συμμετέχοντα αθλητή θα πρέπει να περιορίζονται αρχικά σε μαλακή γάζα ύφασμα, που δεν θα υπερβαίνει τα 14 περίπου μέτρα σε μήκος και τα 5 εκατοστά σε πλάτος.

2)Η γάζα θα συγκρατείται από αθλητικό tape μήκους 3,5 περίπου μέτρων και πλάτους 2,5 εκατοστών για κάθε χέρι.

3)Η αθλητική ταινία tape τοποθετείται κοντά στον καρπό για προστασία της άρθρωσης. Το tape μπορεί να διασχίσει 2-3 φορές το πίσω μέρος του χεριού και να επεκταθεί για να καλύψει και να προστατέψει τις κεφαλές των μετακαρπίων (knuckles) όταν το χέρι είναι σφιγμένο σε γροθιά.

4)Οι γάζες και το tape πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το χέρι.

5)Οι επίδεσμοι και η ταινία πρέπει να τοποθετούνται στα αποδυτήρια του αγωνιζόμενου και σε καμία περίπτωση δεν θα τοποθετούνται στα χέρια του αγωνιζόμενου χωρίς την έγκριση και την σφραγίδα του υπεύθυνου cutman της διοργάνωσης του κ. Μιχάλη Σιούλη. 

rollaup

Οδηγίες για τους αγωνιζόμενους

1)Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος  για τον cutman της διοργάνωσης και την ομάδα του, όπου εκεί θα δένονται τα χέρια σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας και θα σφραγίζονται αμέσως.

2)Οι αθλητές των pre-game και των main event οφείλουν να βρίσκονται στο γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα τους .

3)Οι αθλητές θα δένονται σύμφωνα με την κάρτα αγώνων σε ταχύ ρυθμό με  σκοπό πριν την επίσημη έναρξη των pre-game  όλοι οι αθλητές των pre-games να είναι έτοιμοι. Το ίδιο ισχύει και για τα main events.

4)Σε περίπτωση που ο αθλητής δέσει τα χέρια του από άνθρωπο της ομάδας του, τότε  θα ελεγχθεί από το cutman της διοργάνωσης τον κ. Μιχάλη Σιούλη.

Αν το δέσιμο δεν πληρεί της προδιαγραφές του ασφαλούς hand wrapping, τότε θα ξαναδεθεί από τον cutman της διοργάνωσης με χρέωση που έχει ανακοινωθεί.

Όσοι-ες επιθυμείτε να δεθείτε από τον κ. Σιούλη και την ομάδα του, δηλώστε συμμετοχή ή σε άνθρωπο της διοργάνωσης ή στα τηλέφωνα 6998242585, 6937522770 μέχρι και την  Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε και οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι την προσπάθεια για την αναβάθμιση του αθλήματος  και την ομαλή διεξαγωγή και ροή των αγώνων της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης .»

photo taffpictures