19/04/2024

Και επίσημα η Rousey στο UFC!

Από τα πιο επίσημα χείλη, δηλαδή αυτά του προέδρου του UFC Dana White, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που είχαν διαρρεύσει από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την μετάβαση της Ronda Rousey στο UFC.

Aν και ο White δεν ανέφερε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου που υπέγραψε η Rousey με την οργάνωση, ανέφερε ότι έχουν ήδη προγραμματίσει τους επόμενους «τέσσερις με πέντε αντιπάλους» που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα δύο χρόνια.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του White, η Rousey επιβεβαίωσε κι αυτή μέσω twitter ότι ανήκει πια και επίσημα στο UFC, κάτι που ανέκαθεν ήταν ο μεγάλος επαγγελματικός της στόχος.

Ο White είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες πως το UFC θα προσθέσει μόνο μία ακόμα κατηγορία στο ρόστερ του, και πως αυτή θα ήταν είτε γυναικεία είτε ανδρική. Η παρούσα επισημοποίηση της δημιουργίας γυναικείας κατηγορίας σημαίνει ότι η φημολογούμενη ανδρική κατηγορία στα 52 κιλά (αυτή τη στιγμή η πιο ελαφριά κατηγορία στους άνδρες είναι στα 57 κιλά) δεν θα υλοποιηθεί ποτέ.

Ευτυχώς ο White αφουγκραζόμενος την διάθεση των θεατών προχώρησε στη σωστή απόφαση, καθότι όπως και να το κάνουμε οι πολύ ελαφριές κατηγορίες στους άνδρες απλά δεν συγκεντρώνουν το ίδιο ενδιαφέρον, και η προοπτική μικροσκοπικών ανδρών να βαράνε ο ένας τον άλλον δεν συγκινούσε και πολύ κόσμο.

Η απόφαση του White να υπογράψει την Rousey συνιστά μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της οργάνωσης για το 2013. Οι τηλεοπτικές πωλήσεις και τα έσοδα το 2012 ήταν σαφώς πεσμένα σε σχέση με άλλες χρονιές, και αν και οι τραυματισμοί σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους, η αλήθεια είναι πως το UFC δεν προγραμμάτισε ορισμένα superfight που ο κόσμος ήθελε να δει.

Ο White δήλωσε πρόσφατα πως το 2013 θα είναι η χρονιά των πολύ μεγάλων αγώνων που δεν είδαμε το 2012. Anderson Silva vs GSP, GSP vs Nick Diaz, Ronda Rousey vs «Cyborg» Santos και ο Jon Jones στα heavyweight είναι όλα κινήσεις στις οποίες θα προβεί η οργάνωση μέσα στην επόμενη χρονιά για να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στις τηλεοπτικές πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ. Φυσικά εμείς στην Ελλάδα θα έχουμε την τύχη να τα απολαύσουμε όλα αυτά δωρεάν όπως πάντα μέσα από το Sport24.gr.

Σε συνεργασία με το Sport24.gr