20/04/2024

Θρυλική ΜΜΑ τριλογία – Wanderlei vs Cro Cop στο Rizin 3!

ekptosiΕίναι πια επίσημο. Ο Wanderlei Silva θα αντιμετωπίσει για 3η φορά τον Mirco Cro Cop στην επόμενη φάση του Openweight τουρνουά του Rizin, που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία.

Οι δύο τους έχουν διανύσει πολλά μίλια από τις πρώτες μάχες τους όταν ήταν μεγάλα αστέρια στο PRIDE και στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους. Σήμερα μπορεί να μην είναι στο τοπ επίπεδο αλλά σίγουρα θα υπάρχει πολύς κόσμος που μέσω και της νοσταλγίας για το PRIDE θα θέλει να δει το ματς.


.

H πρώτη φορά με ειδικούς κανόνες

.

Την πρώτη φορά που κοντραρίστηκαν ήταν στο PRIDE 20 στις 28 Απριλίου του 2002. Ο Wanderlei ήταν ήδη τότε πρωταθλητής και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ΜΜΑ διοργάνωσης με ρεκόρ 19-3-1. Από την άλλη πλευρά, ο Cro Cop ήταν ακόμη φρέσκος στο ΜΜΑ. Αυτή ήταν μόλις η 4η μάχη του στο PRIDE με ρεκόρ 2-1 και ερχόταν ως ο Kickboxer του Κ-1.

Γι’ αυτό το λόγο η μάχη έγινε με 3 ειδικούς κανόνες πάνω σε αυτούς του PRIDE.

  1. Ήταν 5 γύροι των 3 λεπτών, αντί για τους μεγαλύτερους σε διάρκεια γύρους τους PRIDE.
  2. Αν πήγαιναν στο έδαφος και από εκεί στα σχοινιά, ο διαιτητής τους επανέφερε στο όρθιο.
  3. Αν ο αγώνας τελείωνε χωρίς νοκ άουτ ή υποταγή ήταν αυτόματα ισοπαλία, δεν υπήρχαν κριτές.

Η μάχη ήταν δυνατή, οι δύο τους τα έδωσαν όλα με τον Cro Cop να είναι λίγο πιο βαρύς αλλά το ματς πήγε μέχρι το τέλος και ήταν αυτόματα ισοπαλία.

.

Η απόλυτη συντριβή του Wanderlei

.

Η δεύτερη φορά που κοντραρίστηκαν ήταν πολύ διαφορετική.

Ο Wanderlei ήταν ακόμη πρωταθλητής αλλά είχε χάσει, μια φορά από τον Mark Hunt στην heavyweight κατηγορία και μια φορά από τον Arona στο middleweight τουρνουά.

Ο Cro Cop ήταν πια κυρίως ΜΜΑer και ένας από τους καλύτερους Heavyweights στον κόσμο με ρεκόρ 19-3. Είχε κερδίσει ονόματα όπως ο r Vovchanchyn, ο Herring, o Alexander Emilianenko, o Barnett x2, o Randleman, o Coleman και είχε χάσει από τον Fedor στην πιο αναμενόμενη μάχη στην ιστορία του PRIDE.

Εκτός από την εμπειρία, ο Wanderlei κατάφερε να βάλει τόσο όγκο που ήρθε στον αγώνα βαρύτερος από τον Cro Cop και ας έπαιζε μια κατηγορία κάτω και αργότερα στο UFC δύο κατηγορίες κάτω.

Όπως όλα τα παραπάνω και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Ο Wanderlei δέχθηκε τόσο ισχυρά χτυπήματα που το πρόσωπό του παραμορφώθηκε από το πρήξιμο και στο 5.22 του πρώτου γύρου ήρθε και το ΚΟ με το τρομερό ψηλό λάκτισμα του Cro Cop.

H ζημιά μάλιστα που δέχθηκε σε αυτόν τον αγώνα στη μύτη (έσπασε άσχημα) και γύρω από τα μάτια στο δέρμα, τον οδήγησε λίγα χρόνια αργότερα σε σημαντικές πλαστικές επεμβάσεις για να φτιάξει την μύτη και να μπορεί να αναπνέει αλλά και να αφαιρέσει όλο τον ουλώδη ιστό που είχε συγκεντρωθεί γύρω από τα μάτια λόγω των χτυπημάτων που δεχόταν εκεί.

Το αποτέλεσμα της εγχείρισης ήταν τόσο έντονο στο πρόσωπό του που είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού σε όλα τα ΜΜΑ Μέσα και τα φόρουμ.

https://www.youtube.com/watch?v=16k8LM8duas