24/04/2024

Η IMMAF ιδρύει επιτροπή για το ντόπινγκ!

Από ότι φαίνεται οι της IMMAF έχουν πάρει ζεστά το θέμα της διεθνής «επίβλεψης»  των ερασιτεχνικών ΜΜΑ, μετά την εγκατάλειψή τους από την FILA.

Μετά την επίσημη πρότασή τους στη FILA να συνεργαστούν για την ομαλή,και εθελοντική, μεταγραφή των κρατικών ομοσπονδιών από το μητρώο της πρώτης στο μητρώο της δεύτερης, η IMMAF ανακοίνωσε και την δημιουργία μιας επιτροπής για έλεγχο αντιντόπινγκ στις ΜΜΑ.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα συνεργάζεται με την WADA (την κορυφαία αντιντόπινγκ υπηρεσία στον κόσμο) ώστε οι ομοσπονδίες που βρίσκονται υπό τη σκέπη της να μπορούν σε βάθος ενός χρόνου να εναρμονίσουν τους ελέγχους τους με τα Ολυμπιακά στάνταρ της WADA.

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Bertrand Amoussou, αντιπρόεδρος της IMMAF και πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας ο οποίος τόνισε ότι στο επόμενο εξάμηνο θα διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα συντονιστούν οι υπόλοιπες ομοσπονδίες και τότε θα ανακοινώσει και την επίσημη πολιτική της.

Παρότι η ίδρυση της είναι πρόσφατη, η IMMAF έχει ήδη 20 ομοσπονδίες εγγεγραμμένες, ανάμεσα στις οποίες κάποιες που έχουν ήδη συντονίσει  UFC events στη χώρα τους, όπως η Βραζιλία και η Σουηδία.

Ως ανταγωνιστής στις αρμοδιότητες της FILA υπάρχει και η WMMAA (http://wmmaa.org/en/) που έχει προσχωρήσει περισσότερο την οργάνωσή της σε θέματα ομοσπονδιών και διοργανώσεων έχοντας την στήριξη του ανατολίτικου μπλοκ, αφού πρόεδρός της είναι ο πρόεδρος της Μ-1 Vadim Finkeinstein ενώ αντιπρόεδρος είναι ο Fedor Emelianenko.