27/04/2024

Η IMMAF ζητά να παραλάβει τις ΜΜΑ από την FILA!

Η απόφαση της FILA να βγάλει εκτός της ατζέντας της τα αθλήματα του grappling και των ερασιτεχνικών ΜΜΑ, ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις από το παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το εθνικό. Ήδη η φρέσκια παγκόσμια ομοσπονδία ΜΜΑ (IMMAF) που δημιουργήθηκε το 2012 , εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία επικροτεί την απόφαση της FILA, προσθέτοντας ότι ήταν καιρός πια να πάνε οι τύχες των ΜΜΑ σε χέρια δικών τους ανθρώπων και όχι ως κομμάτι ομοσπονδιών άλλων συναφών αθλημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητάει την συνεργασία της FILA για την ομαλή μεταβίβαση όλων των σωματείων και μικρότερων ομοσπονδιών που ήταν κάποτε υπό τη σκέπη της, σε αυτή της ΙΜΜΑF. Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, η «μεταγραφή» αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική για τους εμπλεκόμενους.

«Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση που θα μπορούσε να πάρει η FILA για τις ΜΜΑ. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την ίαση της  διάσπασης που υπάρχει στο χώρο και να διασφάλισουμε ασφαλή και δυνατή εκπροσώπηση παγκοσμίως. Ελπίζουμε η FILA να δεχτεί την πρότασή μας για συνεργασία και την υποστήριξή μας στο πολύ σημαντικό της έργο για την διάσωση ενός από τα αρχαιότερα αθλήματα στον κόσμο, της πάλης, στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ως εκπρόσωποι των ΜΜΑ στηρίζουμε πλήρως την δυνατότητα των παλαιστών να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες» δήλωσε ο πρόεδρος της IMMAF, Mr. August Wallén.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η IMMAF είναι η μόνη ομοσπονδία που έχει την ενεργή στήριξη του UFC. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του UFC, ο αντιπρόεδρος Mark Rattner έχει ήδη θέση τεχνικού συμβούλου στην IMMAF.

Από την άλλη, τον ρόλο της FILA θα θελήσει να παίξει και η World MMA Association (WMMA) που έχοντας ως βάση τη Ρωσία και τη στήριξη διοργανώσεων της Ανατολικής Ευρώπης κυρίως, έχει προχωρήσει το σχέδιό της περισσότερο από αυτό της  IMMAF τη δεδομένη στιγμή. Συγκεκριμένα, θα διοργανώσει φέτος και Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ, στα οποία αναμένετε να συμμετάσχουν και Έλληνες μαχητές.

Οι ΜΜΑ είναι ισχυρό χαρτί αν παιχτεί σωστά και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Ας δούμε και τί θα απαντήσει η FILA (αν απαντήσει) στην πρόταση της IMMAF.