19/04/2024

Η φιλοσοφία του McGregor στην γυμναστική που τον έκανε νοκαουτίστα

Ο Conor McGregor είναι ένας μαχητής που θα πρέπει να μελετούν πολλοί προπονητές για το πως ασκείται και να πάρουν μερικές ιδέες για τις επαναστατικές μεθόδους του. 


Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα αποτελέσματα του Ιρλανδού που μπορεί μην διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του αλλά τα highlights του θα απασχολούν πολλές γενιές μαχητών και φανς.

Εκείνος είναι άλλωστε που λέει πως η ακρίβεια νικάει την δύναμη και ο συγχρονισμός την ταχύτητα. Αποδείχτηκε περίτρανα στο ματς με τον Jose Aldo. O ΜcGregor θεωρεί πως η παραδοσιακή προπόνηση δύναμης είναι υπερεκτιμένη.«Οι άνθρωποι κολλάνε στην ρουτίνα και κάνουν συνέχεια τα ίδια πράγματα. Το μυστικό είναι να είσαι διαφορετικός κάθε φορά», αναφέρει.

Αυτός είναι ο λόγος που έχει προσλάβει ειδικό γυμναστή από το Ισραήλ τον Ido Portal, που έχει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο εκγύμνασης. Αυτή περιλαμβάνει πολεμικές τέχνες, χορό, κρίκους, και άλλα.

O Notorious πιστεύει στην αντισυμβατική προπόνηση.«Έμαθα πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις το footwork σου. Bρήκα το κέντρο βάρους μου και τις σωστές γωνίες για να χτυπάω», τονίζει.

Ο τρόπος προπόνησης που κάνει το σώμα να μοιάζει άβολο είναι και αυτός που του δίνει το δικαίωμα να παίρνει θέσεις που άλλοι δεν μπορούν. Σημαντικό στοιχείο που πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το άρθρο είναι η ροή των ασκήσεων. Θα πρέπει να υπάρχει τέτοια και οι ασκήσεις να είναι διαδοχικές. Πέντε ή έξι ασκήσεις σε ροή που μπορεί να διαρκεί 13 λεπτά, από έναν έως τρεις γύρους.

Σε όλες τις ασκήσεις παίζει ρόλο η αναπνοή και η έξοδος του αέρα πρέπει να είναι έντονη. Επίσης αν κάποιες θέσεις είναι άβολες και δεν βγαίνουν στην εντέλεια δεν έχει σημασία καθώς με τον καιρό θα γίνει και αυτό.

Πάμε να δούμε εικόνες.

Flexion Gapping

Γονάτισε με τα χέρια στο πάτωμα. Ο αριστερός αστράγαλος μπαίνει πίσω από το δεξιό γόνατο. Κάθισε όσο χαμηλά μπορείς και να είναι οι γοφοί ελαφρώς στο πλάι. Αλλάξε πόδι. Η διάρκεια είναι ένα λεπτό σε κάθε πόδι.

Low Lunge

Μία από τις αγαπημένες ασκήσεις του McGregor. Το αριστερό πόδι μπροστά, το δεξί απλωμένο πίσω σε κατακόρυφη θέση. Το δεξί χέρι μπροστά όπως και το αριστερό κοντά στο πόδι που είναι μπροστά.

Ο αγκώνας πιέζει ελαφρώς το αριστερό γόνατο προς τα έξω. Σπρώχνεις με τους γοφούς προς τα κάτω και αισθάνεσαι την πίεση. Άλλαξε πλευρές, ένα λεπτό στην κάθε μία.

Low Side Lunge

Πάρε πλάγια θέση με το δεξί γόνατο λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο. Βάλε τα χέρια μπροστά. Βυθίσου όσο μπορείς πιέζοντας με τους γοφούς. Από ένα λεπτό στην κάθε πλευρά.

Deep Toe Squat

Είναι τα πόδια στις μύτες και πιέζουμε τους γοφούς προς τα κάτω. Τα δάχτυλα βοηθούν στην ισορροπία. Το τέντωμα απασχολεί τα πόδια σου και το κάτω μέρος της πλάτης. Διάρκεια άσκησης ένα λεπτό.

Hinge Hold to Deep Squat

Τα βαθιά καθίσματα είναι κάτι σύνηθες όμως ο τρόπος που τα εκτελεί ο ασκούμενος παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα πόδια είναι ίσια αρχικά, μετά χαμηλώνει ο κορμός και η πλάτη πρέπει να είναι ευθεία. Πέντε δεύτερα όρθιος και πέντε σε βαθύ κάθισμα από δέκα επαναλήψεις είναι αρκετά.

Dead Hang

Υπάρχουν πολλοί ασκούμενοι που μισούν το μονόζυγο όμως είναι η πιο ολοκληρωτική άσκηση για το σώμα. Ο McGregor απλά ζητά να αντέξεις ένα με δύο λεπτά σε αυτή την θέση χωρίς έλξεις. Μπορείς;