29/03/2024

Η τραγική ιστορία του… Έλληνα, Vitor Belfort! (VIDEO)

Μετά τον Batista, που διέπρεψε στο WWE και τον Costas Philippou που ζει το δικό του… όνειρο στο UFC το fightsports.gr έψαξε και προσθέτει στην παρέα των Ελλήνων ακόμη έναν σταρ στο χώρο των πολεμικών τεχνών στις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Vitor Belfort….

Το «φαινόμενο» του οκταγώνου που μεσουράνησε πριν από μερικά χρόνια μέσα στα… κλουβιά είναι κι αυτός Έλληνας. Το αναφέρει ξεκάθαρα στο βιογραφικό του, ότι προέρχεται από ελληνικές και γαλλικές ρίζες. Ο Belfort μάλιστα λατρεύει την ελληνική ιστορία και δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να χαλαρώνει, διαβάζοντας τις χρυσογραμμένες περιπέτειες των προγόνων του…

Αγωνιστικά, τον Vitor λίγο πολύ τον γνωρίζουμε όλοι… Υπήρξε περίοδος στην καριέρα του που άπαντες ήθελαν να παλέψουν μαζί του. Από την πλευρά του ο ίδιος ήταν ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις, ενώ και ο ίδιος πολλές φορές επέλεγε να ανεβαίνει και να πέφτει κατηγορίες, παίζοντας και κερδίζοντας τους καλύτερους.

Εκεί, όμως, που θέλουμε να σταθούμε περισσότερο είναι στην οικογενειακή τραγωδία που πέρασε πριν από μερικά χρόνια…

Ένας… μαύρος Ιανουάριος!

Στις 8 Ιανουαρίου του 2004 η πολυαγαπημένη αδερφή του Belfort, Priscila εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Από εκεί και έπειτα κανείς μα κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να ανακαλύψει έστω και το παραμικρό στοιχείο για την τύχη της.

Τρία χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2007… Μία γυναίκα ονόματι Elaine Paiva εμφανίστηκε, αποκαλύπτοντας ότι συμμετείχε στην δολοφονία της νεαρής Priscila! Επίσης, υπογράμμισε ότι η αδερφή του Belfort έπεσε θύμα απαγωγής από εμπόρους ναρκωτικών, στους ο οποίους η ίδια η Paiva χρωστούσε 4.000 δολάρια. Όμως, φοβήθηκε να μιλήσει στην οικογένεια του «Φαινόμενου», μην γνωρίζοντας ότι αυτός αμοίβεται με πάνω από 100.000 δολάρια για τους αγώνες. Απλά τραγική ειρωνεία…

Σημειώνεται, πως οι απαγωγείς που τελικά συνελήφθησαν αν και έδωσαν τις συντεταγμένες για το που βρισκόταν το πτώμα της νεαρής κοπέλας, το… άψυχο κορμί της δεν βρέθηκε ποτέ!

«Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχω»

Ο Belfort από εκεί και πέρα δεν αναφέρθηκε ποτέ ξανά στην τραγική ιστορία της εξαφάνισης της αδερφής του. Σε ερωτήσεις που του γίνονταν κατά καιρούς απαντούσε: «Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον Θεό για την ύπαρξή μου. Τον ευχαριστώ για την υγεία που προσφέρει στους συγγενείς, στα τρία παιδιά μου και εμένα. Όλοι χρωστάμε τη ζωή μας σε αυτόν, οπότε αυτός αποφασίζει για το μέλλον και τη συνέχειά μας…»