24/04/2024

Η πιο συχνή μπουνιά στον δρόμο και πως να αμυνθείς

Με την συζήτηση γύρω από το αν πρέπει να κλωτσάς σε συνθήκες αυτοάμυνας στον δρόμο, να έχει φουντώσει με το σχετικό άρθρο, ήρθε η ώρα να δούμε ποια είναι και η πιο συχνή πρώτη γροθιά που θα ρίξεις ένας επιτιθέμενος στον δρόμο και πως μπορείς να αμυνθείς.


Θυμίζουμε ότι αυτά τα άρθρα δεν είναι υποκατάστατα αυτοάμυνας ούτε προτροπές για να τα εκτελέσεις στην πραγματικότητα παρά μόνο προς ενημέρωση και ως τροφή για σκέψη και συζήτηση. Η αυτοάμυνα είναι πολύ σοβαρό αντικείμενο και πρέπει να εμπιστευτείτε διαπιστευμένους εκπαιδευτές και προπονητές. Οι παρακάτω προτάσεις είναι αυτές που προτιμούν οι συγκεκριμένοι ειδική, η απάντηση τους όμως μπορεί να μην ταιριάζει σε εσάς.   

Διαβάστε ακόμη: Αυτοάμυνα για παιδιά και έφηβους!

Σύμφωνα με τον πρώην μαχητή του UFC, του Bellator και του ONE FC, Roger Huerta, η πιο συχνή γροθιά ενός επιτιθέμενου στον δρόμο είναι το «looping right hand», ή στο πιο λαϊκό η.. «ματσολιά» που λέμε, ένα κροσέ (hook) που το ρίχνει με μεγάλη καμπύλη.

Πως προτείνει ο Huerta ότι ο αμυνόμενος μπορεί να αντιδράσει;

Πρώτα από όλα να απαντήσει μόνο αν δεν έχει καμία άλλη επιλογή και πρέπει να αμυνθεί, αλλιώς η πρώτη συμβουλή είναι πάντα να απομακρυνθεί με κάθε τρόπο!

Αν πρέπει να μπλέξει πρέπει να έχει πάντα τα χέρια του ψηλά. Όταν ο άλλος σου επιτεθεί με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις δύο πράγματα:

1) Άμυνα με το αριστερό χέρι ψηλά , μετά πιάνεις το κολάρου με το δεξί χέρι και τον χτυπάς με το κεφάλι.

2) Άμυνα με το αριστερό και μετά κόντρα με ένα αριστερό κροσέ και ένα δεξί straight.

Διαβάστε ακόμη: Οι 7 χρυσοί κανόνες της αυτοάμυνας!

Πιο αναλυτική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει το κανάλι Fight Tips στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 7 σημάδια ότι η αυτοάμυνα σου είναι άχρηστη

Ποια είναι η δική σας γνώμη;