27/04/2024

Η «κατρακύλα» ενός πρώην πρωταθλητή

O Johny Hendricks ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος της Welterweight κατηγορίας. Υψηλού επιπέδου παλαιστής με τρομερή δύναμη στα χέρια, κυρίως στο αριστερό, έκανε ένα σερί 6-0 την διετία 2011-2012 που τον έφερε να διεκδικεί τον τίτλο κόντρα στον θρύλο της κατηγορίας Georges St Pierre.


ekptosiΣε μια σκληρή μάχη όπου ο Καναδός, στο ματς που θα ήταν το τελευταίο της καριέρας του, παρουσιάστηκε εμφανώς κατώτερος του αναμενόμενου, ο Hendricks έχασε μια πολύ κοντινή απόφαση σε ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν ξεπέρασε ποτέ.

Ακόμη και όταν κέρδισε τον τίτλο στην επόμενη κι όλας μάχη του σε μια ακόμη πολύ σκληρή μάχη με τον Lawler, o Καναδός ήταν ακόμη μέσα στο μυαλό του. Στο άμεσο rematch με τον Lawler ενώ ξεκίνησε καλά, έδειξε εμφανή σημάδια κούρασης όσο περνούσαν οι γύροι και τελικά έχασε με Split Decision. Αυτή ήταν η 3η σερί μάχη της βραδιάς για τον «Big Rigg» που δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά σε εξαιρετική φόρμα.

Τι έφταιγε; Η ζημιά που μάζεψε μετά από 3 πολύ σκληρές μάχες; Τα σοβαρά προβλήματα που είχε να ελέγξει το βάρος του; Ήταν ψυχολογικό το πρόβλημα; Κάποιοι σημειώνουν ότι τα προβλήματα του συνέπεσαν και με τα αυστηρότερα τεστ της USADA αλλά ο πρώην πρωταθλητής ήταν πάντα καθαρός.

Στην τελευταία μάχη του στο UFC 207 πριν από λίγες ώρες, ίσως να μπήκε και το τελευταίο «καρφί» στην καριέρα του. Ενάντια στον νεαρό Neil Magny, ο οποίος είχε ένα τρομερό πλεονέκτημα στο reach με +11 inches (!!!), o Hendricks επέστρεψε στο παλαιστικό του background και ενώ πήγε πολλές φορές στο έδαφος τον αντίπαλο του, έχασε με απόφαση με τους κριτές να επιβραβεύουν τον επιθετικό παιχνίδι του Magny από την πλάτη του και μάλλον να τιμωρούν τον Hendricks για την μη επιτυχία του στην ζύγιση την προηγούμενη μέρα. Η δεύτερη συνεχή αποτυχία του σε ζύγιση.

Ο Big Rig είχε πει ότι μετά από αυτή τη μάχη σκόπευε να ανέβει κατηγορία στα Middleweight κιλά αλλά μετά από την 4η ήττα του στις 5 τελευταίες μάχες, το τέλος της καριέρας του μπορεί να είναι πολύ κοντά. Δεν έχει και τον όγκο για τα 185 pounds.