18/04/2024

Η εξιλέωση του Jesse Taylor στο Ultimate Fighter! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 2008 o Jesse Taylor πήρε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ΜΜΑ καριέρας του αφού μπήκε στο σπίτι του Ultimate Fighter για την 7η σεζόν του μαχητικού ριάλιτι, που τότε ήταν ακόμη στα ντουζένια του.


Μπαίνοντας στην ομάδα του Forrest Griffin, κέρδισε όλες του τις μάχες μέσα στο σπίτι και πέρασε στα τελικά. Αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία για το συμβόλαιο στο UFC αλλά ο ίδιος θα την πέταγε στα σκουπίδια.

Μετά την λήξη της προβολής του Show, έφτασε στον Dana White ένα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου του Λας Βέγκας που έδειχνε τον Taylor μεθυσμένο να τρομοκρατεί τους πελάτες του ξενοδοχείου και να φωνάζει ότι είναι μαχητής του UFC και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Άμεση κίνηση από τον White η απομάκρυνση του Taylor από τον τελικό.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του UFC θα δεχθεί τηλεφώνημα από τον Taylor ότι έχει ξεκινήσει να πηγαίνει στους ανώνυμους αλκοολικούς και ότι έχει βάλει την ζωή του σε μια σειρά και ο White του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, να αγωνιστεί στο UFC κόντρα στον CB Dollaway, τον μαχητή που τον αντικατέστησε στον τελικό.

Σε διαφορετική κατάσταση αυτή τη φορά, ο Taylor θα χάσει με υποταγή και θα κοπεί εκ νέου από το UFC.

Fast Forward 9 χρόνια και το TUF επιστρέψει με μια ειδική σεζόν όπου θα δοθούν δεύτερες ευκαιρίες σε μαχητές που «πέρασαν και δεν ακούμπησαν» από το UFC με έπαθλο το συμβόλαιο και 290.000 δολάρια το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στο ριάλιτι.

Ανάμεσα τους και ο Taylor, εμφανώς μεγαλύτερος σε ηλικία πια, στην τρίτη του ευκαιρία από το UFC κάτι σπάνιο σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σπορ.

«Νομίζω ότι ένα συμβάν δεν με χαρακτηρίζει και έχω τόσα να αποδείξω ακόμη» θα πει ο ίδιος όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν με τον τίτλο «Redemption» δηλαδή «Εξιλέωση». «Έπρεπε να με διαλέξουν. Με όλα όσα έχω περάσει είμαι η ίδια η ιστορία της εξιλέωσης». 

Λίγους μήνες μετά, ο Dana White θα του σηκώσει το χέρι μέσα στο οκτάγωνο και θα του δώσει το βραβείο του ως νικητής της τελευταίας σεζόν του TUF.

«Συγχαρητήρια Jesse» θα του πει ο πρόεδρος «είσαι επιτέλους ο νικητής του Ultimate Fighter»

Με δάκρυα στα μάτια ο JT Money θα μιλήσει για την δική του εξιλέωση.

«Αυτό είναι για όλους τους ανθρώπους που τα έχουν κάνει χάλια στη ζωή τους αλλά δεν τα έχουν παρατήσει ποτέ. Απλά συνεχίστε, μην σταματήστε να προχωράτε ποτέ   …έχω πέσει πολλές φορές στη ζωή μου αλλά σηκώνομαι ξανά στα πόδια μου και συνεχίζω.»