26/04/2024

Η εμπειρία του TRISTAR GYM από Χριστοδούλου – Νικολακόπουλο!

Γράφει ο Χρήστος Μπάρδας,

Την εμπειρία από το προπονητικό καμπ τους στο TRISTAR GYM του GSP στο Μόντρεαλ διηγούνται οι Τόνυ Χριστοδούλου και Αλέξης Νικολακόπουλος στο fightsports.gr ενώ ανέβασαν και ένα ωραίο βιντεάκι από την παρουσία τους εκεί.

Τόνυ Χριστοδούλου

Ήταν μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία που μου άνοιξε τα μάτια. Έχω βρεθεί σε μεγάλα κάμπς και στο παρελθόν αλλά εδώ υπήρχε μία τέλεια ισορροπία σκληρής προπόνησης και εκμάθησης.

Όσον αφορά τις κορυφαίες στιγμές πρέπει να πω το σπάρινγκ και το γκράπλινγκ με υψηλού επιπέδου αντιπάλους όπως ο John Madessi, Ivan Menjivar,Rick Hawn, Stevie Ray και πολλοί ακόμη.

Εγώ, ψάχνω ακόμη για την μεγάλη μάχη που θα με φέρει στο UFC. Οι στόχοι μου είναι ίδιοι, είμαι στη Νέα Υόρκη αλλά θα ξαναπάω στον Καναδά για την προετοιμασία μου.

alexmenjivar

Αλέξης Νικολακόπουλος

Η προπόνηση στην Tristar ήταν μία καταπληκτική εμπειρία. Πολλοί καλοί αθλητές μαζεμένοι σε ένα μέρος μπορούν μόνο να σε πάνε μπροστά. Και δεν είναι μόνο τα πρώτα ονόματα που είναι καλοί, είναι μία ολόκληρη ομάδα από έμπειρους επαγγελματίες αθλητές.

Αυτό όμως που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το πόσο ταπεινοί ήταν όλοι τους, από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Κανείς δεν είχε ύφος, όλοι ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν ή να σου εξηγήσουν ό,τι ήθελες. Δημιουργούσαν έτσι ένα φιλόξενο κλίμα στην σχολή που σε έκανε να ανυπομονείς για την επόμενη προπόνηση. Από την δεύτερη κιόλας εβδομάδα εκεί άρχισα να βλέπω πρόοδο.

Είναι μία ομάδα που δίνει έμφαση στην τεχνική και είναι εύκολο για κάποιον να βελτιωθεί. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τους αγώνες τους και ακολουθούν μία γενικότερη αντίληψη προπόνησης η οποία με βρίσκει σύμφωνο.

Έκανα sparring με δυνατά ονόματα του χώρου, μεταξύ άλλων Rory McDonald, Rick Hawn, Ivan Menjivar, John Makdessi που δεν νομίζω αλλού να είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί τους ή με άτομα του επιπέδου τους.

Σίγουρα αν έχω την δυνατότητα στο μέλλον να ξαναπάω θα το κάνω. Μέχρι τότε θα βελτιώσω τα αδύναμα σημεία μου που φάνηκαν έντονα εκεί, έτσι ώστε να γυρίσω δριμύτερος.