20/04/2024

Η απίστευτη τεχνική του κ. Lyoto Machida (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν γίνονται αναλύσεις για το στυλ του πρώην Light Heavyweight πρωταθλητή του UFC, Lyoto «The Dragon» Machida, οι περισσότεροι στέκονται στις πολύ καλές απαντήσεις του (counters) με το αριστερό straight  αλλά και τα πιο φαντεζί χτυπήματα όπως το λάκτισμα…. του πελαργού, βγαλμένο κατευθείαν από το Καράτε Κιντ, που τελείωσε με ΚΟ την καριέρα του Randy Couture.

Αν και αυτά τα δύο του χτυπήματα είναι όντως εξαιρετικά, η πραγματικά μεγάλη κλάση του Machida φαίνεται σε κάποιες άλλες τεχνικές, λιγότερο προβεβλημένες, αλλά τρομερά εντυπωσιακές. Μιλάω φυσικά για τις «τρικλοποδιές» του, ή αλλιώς trips και Sweeps, με τις οποίες βγάζει εκτός ισορροπίας τους αντιπάλους τους από το πουθενά ενώ εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα takedowns του με το Body Lock, δείγμα της απίστευτης τεχνικής του.

Επίσης, υποτιμημένα είναι και τα τρομερά γόνατά του, κυρίως στον κορμό του αντιπάλου, τα οποία μάλιστα βγάζει σαν απαντήσεις στο μπάσιμο του με απίστευτο timing.

Αυτές είναι τεχνικές βγαλμένες όχι από κάποιο εγχειρίδιο των ΜΜΑ αλλά από την ενασχόληση του Lyoto με δύο, σπάνια εντός του οκταγώνου, στυλ, το Καράτε και το Σούμο. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά ακόμη…δείτε τα βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=Is4dbPfoztY

http://www.youtube.com/watch?v=HV_kpiAjWN4