28/03/2024

Η απίστευτη διαδρομή μέχρι το McGregor vs Khabib: Τα ζευγάρια που χάλασαν και η μεγάλη επιστροφή

Στις 7 Απριλίου του 2018 στο UFC 223 είχε προγραμματιστεί η μεγάλη μάχη του Tony Ferguson με τον Khabib Nurmagomedov για τον τίτλο του UFC. 


Ήταν η τέταρτη φορά που οι δύο αθλητές έδιναν «ραντεβού» στο κλουβί. Οι επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν θα στερήσει ο Dana White τον τίτλο που δεν υπερασπίστηκε ο Conor McGregor πήραν απάντηση τελικά αφού Khabib και Tony θα διεκδικούσαν τον τίτλο τελικά.

Ένας τραυματισμός στο γόνατο του Ferguson τον αφήνει εκτός. Τότε το UFC εσπευσμένα πρότεινε στον Max Holloway να παίξει για τον τίτλο. Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ήταν πως έπρεπε να κόψει κιλά και είχε και έναν τραυματισμό στον αστράγαλο.

Τρεις μέρες πριν το event γίνεται η επίθεση του McGregor στο πούλμαν του UFC όπου σπέρνει τον πανικό. Την Παρασκευή δύο μέρες πριν το event γίνεται γνωστό πως ο Max Holloway δεν μπορεί να αγωνιστεί στο event λόγω ανετοιμότητας.  Ο Khabib ψάχνει και πάλι αντίπαλο και τότε προτείνουν στον Anthony Pettis τον αγώνα. Ούτε αυτός όμως πιάνει τα κιλά!

H επόμενη λύση μία μέρα πριν το event είναι ο Paul Felder.Τελικά το promotion αλλάζει γνώμη καθώς το match up Κhabib vs Felder δεν τους αρέσει. Η έσχατη λύση ήταν ο Al Iaquinta που τελικά ήταν αυτός που έπαιξε με τον Khabib για τον τίτλο στο UFC 223. O Νurmagomedov κερδίζει με διαφορά τον αντίπαλο του και στέφεται πρωταθλητής της lightweight κατηγορίας.

Στις 6 Οκτωβρίου ως πρωταθλητής ο Eagle θα αντιμετωπίσει τον Conor McGregor για να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος κυρίαρχος της κατηγορίας.