29/03/2024

Ζητείται αντίπαλος για τον Anderson Silva!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

Την τελική πινελιά στην ολική ανατροπή της κορυφής της middleweight κατηγορίας του UFC, έβαλε χτες το βράδυ ο Vitor Belfort βγάζοντας νοκ άουτ στον 2ο γύρο τον τελευταίο πιθανό διεκδικητή του τίτλου, Michael Bisping.

Μετά τον τραυματισμό του Weidman και τις ήττες των Boetsch και Okami, ο Βρετανός  είχε μείνει μόνος του στον δρόμο προς τον Anderson Silva, αλλά, το αριστερό λάκτισμα του Βραζιλιάνου στο main event του χτεσινού UFC on FX  7,  τον έριξε… στο χαντάκι και πίσω στα πιτς.

Γράφαμε πριν λίγες μέρες στην ανάλυσή μας ότι ο Belfort είναι πολύ επικίνδυνος στους δύο πρώτους γύρους και μας δικαίωσε αφού βγήκε έτοιμος να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την υπόθεση. Αυτή τη φορά όμως δεν του βγήκαν τα πολύ γρήγορα χέρια του αλλά τα λακτίσματα που δουλεύει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τον θρύλο Kick boxer, Ray Sefo.  Ο Bisping είχε ξεκινήσει με τα αναμενόμενα leg kicks και το jab του, όμως, ο Vitor τον έπιασε με ένα αριστερό high kick και μετά τον ακολούθησε με χτυπήματα αλλά ο Βρετανός μπόρεσε να αμυνθεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Δεν ήταν τόσο τυχερός στον δεύτερο γύρο όμως, όπου ξανά ένα high kick τον έστειλε στο έδαφος και λίγο αργότερα τελείωσε και η μάχη.

Το περίεργο είναι ότι, ενώ ο Belfort θα μπορούσε να ψήσει τον κόσμο για μία ρεβάνς με τον Silva σε αυτή την αποδυναμωμένη, για την ώρα, Middleweight κατηγορία, προτίμησε να τα βάλει με τον Chael Sonnen και να ζητήσει rematch με τον πρωταθλητή της μεγαλύτερης Light heavyweight κατηγορίας, Jon Jones, τον οποίο αντιμετώπισε και έχασε στην ακριβώς προηγούμενη μάχη του!

Εξαιρετικά απίθανο να συμβεί και το ερώτημα τώρα είναι ποιός μένει για να αντιμετωπίσει τον Anderson Silva.

Ο Weidman παραμένει τραυματίας, ο Belfort έχει χάσει από αυτόν πρόσφατα, ο Lombard θα αντιμετωπίσει τον Yushin Okami και μόνο ο πρώην πρωταθλητής του Strikeforce, Luke Rockhold μένει για την ώρα αλλά δεν νομίζω να του δώσουν κατευθείαν τον Silva.

Ίσως το γεγονός ότι ο Anderson Silva δεν έχει πρόβλημα να περιμένει αρκετά μέχρι να μπει στο οκτάγωνο να παίξει το ρόλο του και να δούμε κάπου στον Ιούλιο μία μάχη με τον Rockhold ή τον Lombard αν κερδίσουν ακόμη φορά, ή τον Weidman αν γυρίσει υγιής. Εκτός, αν ο Silva περιμένει τον Jones να ξεμπερδέψει με τον Chael Sonnen….

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC on FX 7:

Ο Vitor Belfort κέρδισε τον Michael Bisping με ΤΚΟ στο 1:27 του δεύτερου γύρου.
Ο C.B. Dollaway κέρδισε τον Daniel Sarafian με πλειοψηφική απόφαση των κριτών
Ο Gabriel Gonzaga κέρδισε τον Ben Rothwell με υποταγής στο 1:01 του δεύτερου γύρου.
Ο Khabib Nurmagomedov κέρδισε τον Thiago Tavares με ΤΚΟ στο 1:55 του πρώτου γύρου.
Ο Godofredo Castro κέρδισε τον Milton Vieira με πλειοψηφική απόφαση των κριτών
Ο Ronny Markes κέρδισε τον Andrew Craig με ομόφωνη απόφαση των κριτών
Ο Nik Lentz κέρδισε τον Diego Nunes με ομόφωνη απόφαση των κριτών
Ο Edson Barboza κέρδισε τον Lucas Martins με υποταγή στο 2:38 του πρώτου γύρου.
Το «Yuri Alcantara vs Pedro Nobre έληξε χωρίς νικητής στο 2:11 του πρώτου γύρου.
Ο Ildemar Alcantara κέρδισε τον Wagner Prado με υποταγή στο 2:39 του δεύτερου γύρου.
Ο Francisco Trinaldo κέρδισε τον C.J. Keith  με υποταγή στο 1:50 του δεύτερου γύρου.