24/04/2024

Επιτυχίες για την Εθνική ΜΜΑ της Π.Ο.ΜΜΑ στην Ισπανία

Επέστρεψε η εθνική ομάδα mma της Π.Ο.ΜΜΑ από την Ισπανία όπου έλαβε χώρα το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα της WMMAA στις 11-14 Οκτωβρίου 2018. Στις αποσκευές της είχε δύο χάλκινα και ένα ασημένιο μετάλλιο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 11 χώρες με 90 αθλητές. Την εθνική μας ομάδα αποτελούσαν οι Σιούτης  Γεράσιμος στα -61.2kg, Μουμτζής  Αλέξανδρος  στα -65.8kg, Λασκαρίδης  Κωνσταντίνος στα -70.3kg, Γκόλιας  Ιωάννης  στα -77.1kg, Μάρης Βασίλης στα -93kg, Μπάρκας Θανάσης στα +93kg και Παπασωτηρίου Χριστίνα στα -61.2kg. Συνοδός της αποστολής ο πρόεδρος της Π.Ο.ΜΜΑ Δημητρίου Δημήτριος  και η υπεύθυνη για το My Next Match Μάρκου Αφροδίτη.

Οι αθλητές μας μετά την ζύγιση την Παρασκευή πρωί ξεκίνησαν τις μάχες τους. Πρώτος ο Σιούτης Μάκης με αντίπαλο τον Bondarenko Oleksii από την Ουκρανία. Ο Σιούτης κυριαρχούσε στην όρθια μάχη και ο Ουκρανός προσπάθησε για την ρίψη μετά από clinch στα σχοινιά. Την ρίψη όμως πήρε ο Έλληνας αθλητής καταλήγοντας στην guard του αντιπάλου. Στην προσπάθειά του να σηκωθεί και να δώσει χτυπήματα άφησε το χέρι του και ο Ουκρανός πήρε το arm-bar στην εκπνοή του γύρου. Έμεινε έξω από τα μετάλλια ο Έλληνας αθλητής.

Στα -65.8κιλά ο Μουμτζής Αλέξανδρος αγωνίστηκε εναντίον του Sholinian Liudvik από την Ουκρανία. Και οι δύο αθλητές αρέσκονταν στην πάλη .Ενώ ο Μουμτζής θα μπορούσε να φθείρει τον αντίπαλο με χτυπήματα ο αγώνας πήγαινε στο έδαφος όπου κυριαρχούσε ο Ουκρανός με τον Μουμτζή όμως να κάνει εξαιρετική εμφάνιση . Ήττα για τον αθλητής μας στο τέλος του αγώνα στα σημεία.

Στα -70.3 κιλά ο Λασκαρίδης Κωνσταντίνος αντιμετώπισε τον Ρώσο Omazov Islam ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο Λασκαρίδης μπήκε με ψυχή στον αγώνα ,μετά από ανταλλαγές χτυπημάτων επιχείρησε take-down  που αστραπιαία έκοψε ο Ρώσος και μετά από πάλαισμα στο έδαφος ο αγώνας πηγαίνει και πάλι στην όρθια μάχη. Αρχίζουν πολλές ανταλλαγές χτυπημάτων που δυστυχώς τελειώνουν με νοκ-αουτ για τον Έλληνα αθλητή.

Ο Γκόλιας Ιωάννης με μόνο έναν χρόνο ενασχόλησης με τις mma αντιμετώπισε τον Ουκρανό Baryshev Volodymyr oοποίος είχε ερθει από νική επί του αθλητή από το Αρζεμπαιζαν. Ο Γκόλιας ξεκίνησε με πολύ δυνατά low-kicks κρατώντας απόσταση και μετά από μία πυγμή παίρνει το take-down στον αντίπαλό του . Περνάει σε side position και αρχίζει να κτυπάει τον Ουκρανό ο οποίος καταφέρνει να τον γυρίσει και να σηκωθεί όρθιος ξεκινώντας ένα μπαράζ κτυπημάτων στην εκπνοή του γύρου. Ο Γκόλιας βρισκόταν στο έδαφος σε αμυντική θέση και ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα στα τελευταία 5 δευτερόλεπτα του γύρου.

Στα + 93 κιλά ο 3ος παγκόσμιος πρωταθλητής Μπάρκας Θανάσης αντιμετώπισε τον Ισπανό Jimenez Garcia. Ο Ισπανός έκλεισε γρήγορα τον Μπάρκα στα σχοινιά αρχίζοντας ανταλλαγές γονάτων και προσπαθώντας για το take-down. Ο Μπάρκας αμύνονταν έξυπνα και κούραζε τον αντίπαλο . Στον 2ο γύρο άλλαξε τακτική και κρατώντας τον μακριά με λακτίσματα και πυγμές ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα με Τ.Κ.Ο. Ετσι ο Έλληνας αθλητής μπήκε στα μετάλλια. Δήλωσε όμως ότι αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του και δεν θα συνέχιζε στον επόμενο γύρο μένοντας με το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Μάρης Βασίλης έχοντας περάσει By στον πρώτο γύρο, αντιμετώπισε  τον αθλητή από Ρωσία Magomedov Muslim o οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σε ένα low-kick  του Μάρη ο Ρώσος πηγαίνει τον αγώνα στο έδαφος και παίρνει θέση επίβασης ξεκινώντας χτυπήματα. Ο Έλληνας αθλητής προσπαθούσε για ένα γύρισμα που δεν μπορούσε όμως να πετύχει και αναγκάστηκε να γυρίσει πλάτη. Εκεί μετά από συνεχόμενα χτυπήματα του Ρώσου ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα . Ο Μάρης τελείωσε έτσι το πρωτάθλημα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Παπασωτηρίου Χριστίνα δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα εναντίον της Ισπανίδας αθλήτριας η οποία ήταν υπέρβαρη κατά 2,5 κιλά. Οπότε πέρασε στον τελικό απέναντι στην Pirih Alexandra από την Ουκρανία. Στον πρώτο 5λεπτο γύρο οι ανταλλαγές ήταν πολλές με τις δύο αθλήτριες να έρχονται σε clinch στα σχοινιά πολλές φορές ανταλλάζοντας γόνατα και επιχειρώντας take-down. Στο τελευταίο λεπτό η Ουκρανή αθλήτρια πήρε το take-down  αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει την Παπασωτηρίου η οποία σηκώθηκε γρήγορα. Στον 2ο γύρο η απειρία της Ελληνίδας αθλήτριας φάνηκε αφού έχει μόνο έναν χρόνο ενασχόλησης με τα μαχητικά αθλήματα και μόνον έναν αγώνα στο ενεργητικό της και η Ουκρανή αθλήτρια κυριάρχησε και πήρε τον αγώνα στα σημεία αφήνοντας την Παπασωτηρίου στο ασημένιο μετάλλιο.

‘Ένα πραγματικά πολύ δύσκολο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Ελλάδα να κατακτάει τα περισσότερα μετάλλια από οποιαδήποτε άλλη μεσογειακή χώρα, απέναντι όμως σε αθλητές από Ρωσία και Ουκρανία που στο παλμαρέ τους είχαν αρκετούς επαγγελματικούς αγώνες. Ύστερα από συνομιλίες με τον κύριο Brown  πρόεδρο της IMMAF το νέο έτος δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να κατέβουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αθλητές τέτοιου επιπέδου με ρεκόρ 7-0, 8-1 σε επαγγελματικούς αγώνες, έτσι ώστε οι ερασιτέχνες αθλητές της εκάστοτε χώρας να έχουν δυνατότητα να αποδώσουν καλύτερα στα διεθνή πρωταθλήματα και να αποκτούν μεγαλύτερη εμπειρία. Δίνω και πάλι δημόσια συγχαρητήρια στους  αθλητές μας που έδειξαν μεγάλη ψυχή αλλά και τεχνική κατάρτιση τόσο στην όρθια μάχη αλλά και στο έδαφος.’ Δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΜΜΑ Δημητρίου Δημήτριος.»