28/03/2024

Επιστρέφει ως Lightweight ο Bj Penn;

Την επιθυμία να μην τα παρατήσει ακόμη, εξέφρασε ο πρώην Lightweight και Welterweight πρωταθλητής του UFC, Bj Penn, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία των ΜΜΑ.

Ο μαχητής από την Χαβάι έχει μόλις μία νίκη στις τελευταίες 4 μάχες του παίζοντας στα 77 κιλά, μία κατηγορία που κατά πολλούς δεν είναι η καλύτερή του, σε αντίθεση με τα 70 κιλά όπου είχε 5 νίκες στις τελευταίες 7 μάχες.

Ειδικά απέναντι σε μαχητές όπως ο Nick Diaz και ο  Rory Macdonald ήταν εμφανέστατα πιο αδύναμος και μικρόσωμος.

Πρόσφατα μάλιστα, ο πρόεδρος του UFC δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αποσυρθεί τελείως ο Penn αφού «είναι πολύ σκληρός για το καλό του» . Αυτό που εννοούσε ήταν ότι ο BJ είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και παρότι δεν έχει πολλές ήττες με νοκ άουτ στο ενεργητικό του, η ζημιά που έχει μαζέψει το σώμα του παραμένει μεγάλη.

Είναι χαρακτηριστική η θέληση του να παίζει με πιο βαριούς αντιπάλους, αφού πριν από μερικά χρόνια έφτασε να αντιμετωπίσει τον , άγνωστο τότε, Machida,  ο οποίος είναι 3 κατηγορίες πάνω!

Πάντως ο Penn δεν φαίνεται να τα έχει εγκαταλείψει ακόμη και μάλιστα σκέφτεται η επιστροφή του να γίνει στα 70 κιλά όπου μπορεί να είναι ξανά ανταγωνιστικός. Εξάλλου μόνο ο  Frankie Edgar του δημιούργησε προβλήματα εκεί και πια παίζει μία κατηγορία παρακάτω…

Είναι τόσο ταλαντούχος ο BJ που αν το πάρει σοβαρά, μπορεί να φτάσει μέχρι και τη ζώνη.