20/04/2024

Επιστρέφει ο Bj Penn και θέλει την ζώνη του Mcgregor!

Ανακοίνωσε και επίσημα ο Bj Penn την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, στην featherweight κατηγορία με στόχο να φτάσει μέχρι την ζώνη του Mcgregor.

O Penn είναι κατά πολλούς ο σπουδαιότερος Lightweight στην ιστορία του αθλήματος, είναι μόλις ο 2ος μαχητής στην ιστορία του UFC που κρατάει ταυτόχρονα δύο ζώνες (lightweight και Welterweight) μετά τον Randy Couture, o Freddie Roach τον κατέταξε μέσα στους τρεις καλύτερους πυγμάχους σε όλες τις ΜΜΑ και ήταν ο πρώτος μη Βραζιλιάνος παγκόσμιος πρωταθλητής του BJJ στις μαύρες ζώνες, την οποία μάλιστα πήρε μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Η κριτική που γινόταν στον Bj Penn από ένα σημείο και μετά ήταν δεν προετοιμαζόταν αρκετά σκληρά, ότι έπαιζε σε πιο μεγάλες κατηγορίες γιατί δεν ήθελε να κόβει κιλά κοκ. Τώρα στα 37 του και στην πιο ελαφριά κατηγορία που έχει παίξει ποτέ είναι ένα ερωτηματικό πόσο καλά μπορεί να τα πάει.

“Θέλω να πάρω την ζώνη στα 66 κιλά. Αυτό είναι τεράστιο κίνητρο για μένα. Πιστεύω ότι με την βοήθεια του Greg Jackson (σ.σ. προπονητής του Jon Jones και άλλων) θα μπορέσω να το πετύχω. Και πιστεύω ότι θα μπορέσω να αποσυρθώ ως μοναδικός με τρεις ζώνες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες» είπε ο ίδιος στον Ariel Helwani.

H τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Bj Penn ήταν το 2014 στην featherweight κατηγορία όπου έχασε για 3η φορά από τον Frankie Edgar με ΤΚΟ στον 3ο γύρο.