20/04/2024

Επέστρεψε στο UFC o Barnett!

Ο πρώην πρωταθλητής του UFC και σταρ του PRIDE FC και του STRIKEFORCE, Josh Barnett, επέστρεψε και επίσημα στην κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση στον κόσμο.

Από τους πρώτους μεγάλους heavyweight μαχητές, συνεχίζει να είναι σήμερα μέσα στην κορυφαία 10δα στον κόσμο παρότι έχει να αγωνιστεί στο UFC μία δεκαετία περίπου. Με όπλο του το επιθετικό και ανορθόδοξο grappling (έχει ως βάση το catch as can wrestling) είναι από τους μεγαλύτερους finishers στην ιστορία των ΜΜΑ, με 27 τελειώματα σε 38 μάχες.

Είναι επίσης μία από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες αφού εκτός από πολεμικές τέχνες ασχολείται χρόνια και με την επαγγελματική πάλη σε Ιαπωνία και Αμερική.  Εκεί έμαθε να προμοτάρει σωστά τον εαυτό του με το ξεχωριστό του χιούμορ κάνοντας τον Sonnen να μοιάζει με φωνακλάδικο παιδάκι σε σύγκριση.

Επικό ήταν το επίσημο work out του μπροστά στους δημοσιογράφους πριν την μάχη του με τον Brett Rogers το 2011 όπου παρέδωσε ένα pro wrestling show αντάξιο του WWE συνοδευόμενο και από μία φοβερή HARD TIMES ομιλία.

Μαύρο κεφάλαιο στην καριέρα του αποτελεί η σχέση του με τα… αναβολικά καθώς έχει βρεθεί 3 φορές θετικός σε απαγορευμένες ουσίες, γεγονός που αυτός αρνείται σθεναρά μέχρι σήμερα. Την πρώτη φορά του στοίχησαν την ζώνη του UFC, την τρίτη προκάλεσε την διάλυση της διοργάνωσης της Affliction όταν βρέθηκε θετικός 3 μέρες πριν την μάχη του με τον Fedor.

Διαχρονικά τεταμένη ήταν και η σχέση του με τον πρόεδρο του UFC Dana White, με τον οποίο έχουν ανταλλάξει στο παρελθόν χοντρούς χαρακτηρισμούς. Από ότι φαίνεται αυτό δεν στάθηκε τελικά εμπόδιο αφού η αξία του Barnett είναι γνωστή, ενώ το UFC είναι ο τέλειος προορισμός για το κλείσιμο της καριέρας του.