28/03/2024

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Πανευρωπαϊκό ΜΜΑ

Γεμάτοι εμπειρίες γύρισαν οι μαχητές της ελληνικής αποστολής που πήρε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΜΜΑ στην Ουκρανία. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΟΠΥΜΥ: 
«Επέστρεψε η Εθνική ομάδα mma από το Κίεβο της Ουκρανίας όπου έλαβε χώρα το 2ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της WMMAA στις 14-15-16 Ιουνίου.
Οι απολαβές πολλές από την πρώτη αυτή επαφή της Ελληνικής ομοσπονδίας (Ε.Ο.Π.Υ.Μ.Υ.) με την παγκόσμια ομοσπονδία. Ένα χάλκινο μετάλλιο, αποδοχή της ΕΟΠΥΜΥ ως μέλος της WMMAA, ένα μέλλον με μεγάλες προοπτικές για το mma τόσο εθνικά όσο και παγκοσμίως.
Τελικώς λόγω τραυματισμών και αναπόφευκτων καταστάσεων την εθνική ομάδα αποτέλεσαν 4 αθλητές, συνοδός προπονητής ο Ανέστης Νίκος και συμμετέχων στο κογκρέσο ο πρόεδρος της ΕΟΠΥΜΥ Δημητρίου Δημήτριος.
Οι 4 αθλητές : Αναστασιάδης Ιωάννης -66 κιλά από το σωματείο MMA Κορίνθου με προπονητή τον Μανουσιάδη Βασίλη
Λατσώνας Παναγιώτης  -71 κιλά  από το Α.Γ.Σ. Ελληνικός Πυρσός Κορωπίου με προπ. Ανέστη Νικόλαο
Λασκαρίδης Χρήστος   -77 κιλά  από την Hellas Top Team   με προπ. τον Δημητρίου Δημήτρη
Αντωνόπουλος Τρύφωνας -84 κιλά από την Α.Σ. Ηλειακή Αγωγή με προπ. Αντωνόπουλος Τρυφωνας
Με τον Λασκαρίδη να δίνει έναν πολύ ωραίο αγώνα αλλά να χάνει από τον Βούλγαρο αθλητή που κατέκτησε την τρίτη θέση και τον Λατσώνα να κατακτά την τρίτη θέση μετά από μία νίκη και μία ήττα. Εμπειρία για όλους τους αθλητές της εθνικής όπου βρέθηκαν σε ένα υψηλού επιπέδου Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή οργάνωση και ροή των αγώνων η μεγάλη εμπειρία των  διαιτητών (διαιτητές τoυ Μ-1 Global), όπως και  η εκπληκτική ιατρική υποστήριξη που είχαν οι αθλητές.
Στο κογκρέσο που έλαβε χώρα παράλληλα με το πρωτάθλημα παρευρέθηκαν 27 αντιπρόσωποι χωρών ,έγιναν αποδοχές ως μέλη της WMMAA νέες ομοσπονδίες όπως  ή ΕΟΠΥΜΥ, ψηφίστηκαν θέματα που αφορούσαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ειδικότερα θέματα που αφορούσαν τις μελλοντικές δραστηριοποιήσεις της ομοσπονδίας στο δρόμο για την ανάπτυξη και αναγνώριση των m.m.a.
Ηγετική μορφή των αγώνων ο Fedor Emelianenko πρόεδρος της Ρώσικης ομοσπονδίας καθώς και ο πρόεδρος των Μ-1 ….»
FEDOR EMELIANENKO