18/04/2024

Εμπειρίες για τους Έλληνες μαχητές στο Παγκόσμιο ΜΜΑ

Στις 18 -21 Οκτωβρίου 2013 έλαβε χώρα το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ υπό την αιγίδα της WMMAA, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Την πρώτη ημέρα ήταν οι αφίξεις των εθνικών ομάδων , το ζύγισμα των αθλητών ,οι ιατρικές εξετάσεις και το σεμινάριο κριτών – διαιτητών όπου από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Αϊβάζογλου Παναγιώτης.
Μπλουζάκια και δώρα μοιράστηκαν σε όλες τις εθνικές ομάδες καθώς και εισιτήρια για τους αγώνες Μ-1 την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου.
Την δεύτερη ημέρα ξεκίνησαν οι προκριματικοί και ημιτελικοί αγώνες σε ένα αμφιθεατρικό στάδιο με τρία ρίνγκ.
Διαγωνίστηκε πρώτος από την Ελληνική ομάδα ο Ντόζης Διονύσης στα -93 κιλά με αντίπαλο Ρουμάνο αθλητή. Νίκη του Ρουμάνου με υποταγή στον πρώτο γύρο.

Σειρά έχει ο 18χρονος  Καραβασίλης Βασίλης στα -66 κιλά που διαγωνίστηκε με τον Ισπανό αθλητή που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο παγκόσμιο. Καθαρή νίκη του Ισπανού στα σημεία σε έναν πολύ ωραίο αγώνα με εναλλαγές όπου μάλιστα ο Βασίλης είχε και μία απόπειρα υποταγής.

Τρίτος ο Σταμούλης Παναγιώτης στα -84 κιλά εναντίον αθλητή από την Ουκρανία. Στο fair play ο Ουκρανός ξαφνιασε τον Σταμούλη ξεκινώντας με χτυπήματα ο οποίος κόντραρε και μετά από εναγγαλισμό ο αγώνας πήγε στο έδαφος. Νίκη του Ουκρανού με υποταγή στον πρώτο γύρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Ντόζης όσο και ο Σταμούλης παραπονέθηκαν ότι πνιγήκαν από την κάσκα, αλλά οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν στους αθλητές να διαγωνίζονται χωρίς αυτή, όταν ένας εκ των δύο είναι μικρότερος των 21 ετών, εκτός εάν πρόκειτε για τον τελικο αγώνα του πρωταθλήματος.

Τελευταία συμμετοχή ο Παπαγεωργίου Παναγιώτης στα -70 κιλά που από το καλοκαίρι γυμνάζεται στην Αθήνα στην Hellas Top Team εναντίον Ρουμάνου πρωταθλητή.

Ο Κατσινόπουλος Γιώργος μέλος της εθνικής ομάδας στα +93kgr δεν ταξίδεψε τελικά με την ελληνική αποστολή λόγω ενος τραυματισμού που υπέστει στην γάμπα. Μεχρι τελευταία στιγμή είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναχώρηση του , οι γιατροί όμως δεν του επέτρεψαν να έχει αγωνιστική δραστηριότητα και ετσι χάθηκε η ελπίδα για ένα μετάλλιο απο ελληνικής πλευράς.
Την Κυριακή στο κατάμεστο Ice Palace χωρητικότητας 12.000 θεατών με ενα φαντασμαγορικό show έγιναν οι 6 τελικοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος  και το Μ-1 Challenge 42. Οι τυχεροί θεατές απόλαυσαν συναρπαστικές μάχες για την κατάταξη της 1ης θέσης  του παγκόσμιου πρωταθλητή της WMMAA .
Οι πρωταθλητές έλαβαν απο τον Ρώσο βουλευτή & επιτιμο πρόεδρο  της WMMAA Fedor Emelianenko  την ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή ,  χρηματικό έπαθλο και την ευκαιρία να διαγωνισθούν σε μελλοντικη διοργάνωση των Μ-1.
Ο πρόερος της Ε.Ο.Π.Υ.Μ.Υ Δημητρίου Δήμητρης δήλωσε: » Η ελληνική αποστολή αναχώρησε απο την Αγ. Πετρούπολη έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις απο την φιλοξενία και την διαμονή και γεμάτη εμπειρείες απο την συμμετοχή της σε ενα πολύ δυνατό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και γρήγορη ανάρρωση στον Γιώργο. Έπεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μ.Μ.Α. – Ε.Ο.Π.Υ.Μ.Υ. στις 24 Νοεμβρίου & η Βαλκανιάδα στην Βουλγαρία αρχές Δεκεμβρίου.»