25/04/2024

Εμπειρία και ενθουσιασμός στις ΜΜΑ του The Battle 7

Δύο πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια φιγουράρουν στην κάρτα του Κυριακάτικου «The Battle 7» στο άθλημα των ΜΜΑ με την διοργάνωση να ποντάρει και στην εμπειρία αλλά και στον ενθουσιασμό.

Στρουμπούλης – Γρηγοριάδης

Οι δύο τους ενώ απέχουν ηλικιακά είναι αρκετά έμπειροι στο άθλημα των ΜΜΑ. Ο Ηρακλής φυσικά έχει αρκετά χρόνια περισσότερη εμπειρία στα μαχητικά αθλήματα όμως ήταν και οι δύο τους συμμετέχοντες στο πολύ δυνατό light Heavyweight τουρνουά του EFL 2 στην Κρήτη πίσω στο 2011. Την χρονιά δηλαδή που οι ΜΜΑ έκαναν το δυνατό μπαμ στην Ελλάδα.

Βέβαια δεν συναντήθηκαν τότε αφού έχασαν και οι δύο από τους δύο φιναλίστ του τουρνουά, όμως δύο χρόνια μετά και η μάχη τους έχει να δείξει πολλά για την κατάσταση της LHW κατηγορίας.

Ο μεν Στρουμπούλης αν και είχε άτυχα αποτελέσματα παίζει συνεχώς με τους κορυφαίους μαχητές της κατηγορίας ενώ ο Ηρακλής συνέχισε νικηφόρα με μόνη εξάιρεση μια μάχη στη Βουλγαρία.

Στυλιστικά ο δεύτερος έχει στα χαρτιά πλεονέκτημα στο έδαφος όπου οι διακρίσεις του και το επίπεδό του είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα όμως έχει και ένα παρελθόν στο Kick boxing που συχνά παραγνωρίζεται. Από την άλλη ο Παναγιώτης ενώ έχει διακρίσεις και στην όρθια μάχη και στο έδαφος δεν έχει καταφέρει να βγάλει τον συνδυασμό τους στις ΜΜΑ όσο καλά όσο θα μπορούσε(κατα τη γνώμη μας).

Το καλό είναι ότι φέτος έχει ήδη βάλει 2 επίσημες ΜΜΑ μάχες στην πλάτη του και με δεδομένη τη δική του δήλωση ότι έχει κάνει την καλύτερη προετοιμασία του τότε περιμένουμε να δούμε πολλά.

Παλαιολόγος – Θεοφανίδης

Αυτή είναι η μάχη που προσωπικά περιμένω περισσότερο να δώ και ο λόγος είναι ότι ο Βλαδίμηρος Θεοφανίδης είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό αλλά έχουν ακουστεί καλά λόγια για την καριέρα του μέχρι τώρα στην Γερμανία. Το θέμα είναι ότι το επίπεδο των ΜΜΑ σε εκείνη τη χώρα δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο θα περίμενε κανείς (σ.σ. το UFC έχασε πολλά χρήματα όταν έκανε το ένα και μοναδικό του event εκεί και δεν ξαναγύρισε ποτέ). Οπότε παραμένει ένας ενδιαφέρον άγνωστος παράγοντας.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι θα έχει απέναντί του έναν από τους πιο σταθερά φορμαρισμένους μαχητές, φανερά πιο άνετο στη νέα του κατηγορία, η μάχη αυτή είναι ένα πρώτης τάξης τέστ για τον ίδιο.

Εξίσου σημαντικό τέστ είναι και για τον Γιάννη Παλαιολόγο. Με βάση την εμφάνιση του Θεοφανίδη στο MMA Challenge και τις πληροφορίες ότι ειδικεύεται στην πάλη και στο έδαφος, μπορεί ο μαχητής της Gracie Barra να επιλέξει αυτή τη φορά να κρατήσει τη μάχη στο όρθιο και θα θέλαμε πολύ να τον δούμε και εκεί περισσότερο. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορεί να κερδίσει και στο έδαφος…

 Εν κατακλείδι, τα δύο ματς γίνονται σε 2 κατηγορίες (MW και LHW) που η κορυφή είναι γερά δεμένη από τον Νίκο Σοκώλη και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη αντίστοιχα, παρότι είναι ανενεργοί εδώ και καιρό! Γι’αυτό χρειαζόμαστε νέα ονόματα που να παίζουν μεταξύ τους και να αρχίζει σιγά σιγά να σχηματίζεται ένα έστω υποτυπώδες, ranking.