25/04/2024

Ελληνικό ΜΜΑ: Οι καλύτεροι του 2015!

Το αγωνιστικό 2015 έφτασε στο τέλος του και το fightsports.gr θυμάται τις καλύτερες ΜΜΑ στιγμές του. Δείτε αναλυτικά:

.

Μαχητής της χρονιάς: Τόνι Χριστοδούλου
Με δύο αγώνες στο UFC έγινε ο πρώτος ΜΜΑ μαχητής από την Ελλάδα που κατάφερε να παίξει στην κορυφαία ΜΜΑ διοργάνωση στον κόσμο. Μπορεί τελικά τα αποτελέσματα να μην ήταν καθόλου καλά, αλλά η είσοδός του στο UFC είναι ορόσημα για την ιστορία του ΜΜΑ στην Ελλάδα.

Τιμητική αναφορά: Μάριος Λουλάκης. Ο Κρητικός Μαχητής έχει φτάσει αθόρυβα το 7-0 στα 77 κιλά και πήρε με ωραία εμφάνιση την ζώνη του Cage Survivor κόντρα στον Δημαρά.

.

Νοκ Άουτ της χρονιάς: Σοκώλης – Chmielewski PLMMA 56
Ο Νίκος Σοκώλης τελείωσε τον Πολωνό αντίπαλό του με Ground and pound στον τρίτο γύρο και πήρε την ζώνη του πρωταθλητή της πολωνικής διοργάνωσης. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας μαχητής παίρνει ζώνη διοργάνωσης εξωτερικού και σε μια καλή διοργάνωση αφού οι Πολωνοί έχουν πολύ δυνατό ΜΜΑ και ο αντίπαλος του είχε βλέψεις για UFC.

Τιμητική αναφορά:Ανδρέας Μιχαηλίδης: Έβγαλε… 2 φορές νοκ άουτ τον αντίπαλο του Arbi Madaev μέχρι να ικανοποιηθεί ο διαιτητής και έγινε ο μοναδικός ΜΜΑer Έλληνας που κέρδισε μέσα στις πολύ σκληρές Ρώσικες διοργανώσεις.

.

Αποκάλυψη της χρονιάς: Ελίνα Καλλιονίδου
H 16χρονη αθλήτρια του Σπύρου Σολωμονίδη έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος, κυρίως με την εξαιρετική εμφάνισή της στο Cage Survivor του καλοκαιριού όπου πήρε την ζώνη στην τετράδα ενάντια στην Γαλλίδα Texeira που είχε έρθει νομίζοντας ότι θα κάνει 2 εύκολες νίκες και μετά θα έμπαινε στο UFC, και την περυσινή μαχήτρια της χρονιάς, Φωτεινή Κρομύδα.

Τιμητική αναφορά:Δημήτρης Μαργαριτόπουλος: Αν και ήρθε με αρκετά παράσημα στο πέτο με τις επιτυχίες του σε Καράτε και BJJ, το κλουβί είναι άλλο… περιβάλλον, αλλά τα κατάφερε και εκεί περίφημα με 2/2 νίκες με 2 νοκ άουτ και περιμένουμε να τον δούμε σιγά σιγά με τους τοπ της κατηγορίας του αφού φαίνεται ότι έχει τα φόντα για ψηλά.

.

Υποταγή της χρονιάς: Zauri – Χεργκελετζής. Ο Zauri ανέβηκε κατηγορία και αντιμετώπισε τον Αθανάσιο Χεργκελετζή, τελειώνοντας όμορφα το ματς στον 1ο γύρο.

.

Αγώνες της χρονιάς

1.Καλλιονίδου – Κρομύδα, τελικός τετράδας Cage Survivor 4 – Φοβερή μάχη από τις δύο νεαρές αθλήτριες, με το προβάδισμα να αλλάζει κάπου στη μέση του αγώνα. Αν ήταν 3 γύροι θα κέρδιζε η Κρομύδα, στους 5 γύρους, η σκληρότητα της Καλλιονίδου έκανε την ανατροπή. Τελικές νικήτριες και οι δύο τους.

2. Πλασάρης – Θέμης, ο έταιρος τελικός του Cage Survivor 4, στα 70 κιλά, είχε πολύ δράση σε όλους τους γύρους με τον Πλασάρη να φεύγει νικητής και πρωταθλητής.

3. Αρζουμανίδης – Ταξιάρχης. Το Main event του MMA Challenge Pro 4. O Αρζουμανίδης άντεξε την αρχική επίθεση στο όρθιο του Ταξιάρχη, πήρε το παιχνίδι στο έδαφος και το τελείωσε με ground and pound