26/04/2024

Εκτός UFC o Jon Fitch… ποιοι ακολουθούν;

Σοκ στον κόσμο των ΜΜΑ προκάλεσε η ανακοίνωση του UFC ότι αφήνει ελεύθερους πολλούς μαχητές πρώτης γραμμής με κορυφαίο τον πάλαι ποτέ νούμερο 2 της welterweight κατηγορίας  Jon Fitch!!!

Συνολικά 16 μαχητές είδαν την έξοδο, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 2 ήττες στα 3 τελευταία ματς τους ΌΜΩΣ οι περισσότεροι είχαν θετικό πρόσημο στο συνολικό ρεκόρ τους ΕΝΤΟΣ UFC.

Ιδιαίτερα η αποπομπή του Fitch μπορεί άνετα να θεωρηθεί ηχηρό μήνυμα από την διοργάνωση προς πολλά μεγάλα ονόματα που βρίσκονται σε σχετικά αδρανή θέση και κυρίως… παίρνουν χοντρό χρήμα. 

Τα τελευταία δύο χρόνια, με την εισροή μαχητών από το WEC και το Strikeforce το ρόστερ του UFC έχει φουσκώσει πάρα πολύ και εδώ και καιρό ακουγόταν ότι ήθελε.. κόψιμο. Προφανώς, όταν κάθισαν οι του UFC να αποφασίσουν ποιους θα διώξουν, τα χρήματα που παίρνουν και το πόσο εντυπωσιακό είναι το στυλ τους έπαιξε τον πρώτο ρόλο. Δεν βοήθησε και ότι οι χαμηλόμισθες μεταγραφές των άλλων διοργανώσεων τα πήγαν εξαιρετικά στο UFC ενάντια στους ακριβοπληρωμένους συναδέλφους τους.

Ο lightweight πρωταθλητής Ben Henderson που ήρθε από το WEC έπρεπε μέχρι πριν λίγες βδομάδες το 1/5 αυτών που νικούσε…

Στη λίστα των 16 πρώτων (γιατί αναμένονται και άλλες απολύσεις) υπάρχουν πολλά ονόματα που δικαιολογείται η αποχώρηση αλλά όταν ο Fitch, σε οχτώ χρόνια στο UFC, έχει 14 νίκες και 3 ήττες. Όταν ο  Jacob Volkmann είναι 6-2 στις τελευταίους 8 αγώνες…. αναρωτιέσαι ποιός είναι ο επόμενος.

Το Σάββατο το βράδυ, ο Lyoto Μachida αντιμετωπίζει τον Dan Henderson στο co main event του UFC 157 με 2 νίκες και 3 ήττες. Μία μία ήττα ακόμη μπαίνιε άμεσα στη λαιμητόμο με τα νέα δεδομένα και ας είναι πρώην πρωταθλητής και ας έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά νοκ άουτ στο βιογραφικό του. Τα 200 χιλιάρικα που παίρνει χωρίς τα μπόνους και η δυσαρέσκεια του White για την άρνησή του να παίξει με τον Jones με σύντομη ειδοποίηση σχεδόν υπογράφουν την απόλυση.

Από την άλλη… μαχητές όπως ο Dan Hardy και ο Leonard Garcia κάνουν 1045 ήττες σερί αλλά δεν κινδυνεύουν επειδή παίζουν φουλ επίθεση και τους… πάει το αφεντικό.

Αν όμως η ανισότητα στην αντιμετώπιση των μαχητών φτάσει σε τέτοιο σημείο… προς τα που πάει το UFC;