20/04/2024

Εκτός ο Belfort, Weidman vs Machida για τον τίτλο!

Ούτε μία μέρα δεν πέρασε από την στιγμή που το UFC ανακοίνωσε ότι απαγορεύει ολοκληρωτικά στους μαχητές του την χρήση συνθετικής ιατρικής τεστοστερόνης (TRT) (px. Mir, Belfort, Sonnen, Dan Henderson, Forrest Griffin κ.α.) και ο καλύτερος εκπρόσωπός της, Vitor Belfort, αποσύρθηκε από την μάχη τίτλου του με τον Chris Weidman γι αυτό ακριβώς το λόγο!

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση ο Belfort έβγαλε τον εαυτό του εκτός μάχης για να μπορέσει να «κόψει» την τεστοστερόνη σωστά, καθώς ο οργανισμός του έχει συνηθίσει να την λαμβάνει εξωγενώς.  Με ανάρτηση στο twitter λίγο αργότερα ο Belfort άλλαξε δήλωση και είπε ότι ήθελε να παίξει και χωρίς TRT αλλά το UFC δεν του το επέτρεψε γιατί δεν θα προλάβαινε να εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς της ομοσπονδίας.

Όπως και να έχει για τον τίτλο πια θα παίξει ο Lyoto Machida που μόλις πριν λίγες βδομάδες κέρδισε τον Gegard Mousasi ενώ ο Belfort αναμένεται να παίξει αργότερα με τον νικητή της μάχης Weidman vs Machida.

Εν το μεταξύ πάρα πολλοί μαχητές έχουν εκφράσει στο twitter την χαρά τους για την απαγόρευση του TRT αφού θεωρούσαν ότι ήταν ένας τρόπος νόμιμου κλεψίματος.