19/04/2024

Είναι ο Sage Northcutt ο HE-MAN του UFC;;;

Ο 19χρονος ΜΜΑ μαχητής Sage Northcutt που εντυπωσίασε τον Dana White όταν τον είδε σε μια περιφερειακή διοργάνωση, έκανε το περασμένο Σάββατο το ντεμπούτο του στην κορυφαία διοργάνωση απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο για πρώτο αγώνα και κατάφερε όχι απλά να κερδίσει, αλλά να επικρατήσει ολοκληρωτικά πριν τον τελειώσει νωρίς στον πρώτο γύρο. Από τότε το επίπεδο του HYPE γύρω από το όνομά του έχει ξεπεράσει το αντίστοιχο του Conor Mcgregor μετά τον πρώτο αγώνα του. Θα το επιβεβαιώσει; Αυτό θα φανεί μόνο στο μέλλον αλλά ένα είναι γεγονός, ο νεαρός μαχητής ίσως είναι ο καλύτερος αθλητής που έχει περάσει ποτέ από το άθλημα και το ιδιαίτερο είναι ότι δεν είναι απλά αθλητής από κούνια αλλά και μαχητής από κούνια, σε έναν συνδυασμό που ΔΕΝ έχουμε ξαναδεί στο ΜΜΑ. Ο Northcutt είναι γυμνασμένος από μικρός. Πόσο μικρός; Στα 4 του ο πατέρας του που ήταν μαυροζωνάς στο Καράτε αποφάσισε να τον βάλει να κάνει κάθε μέρα Push ups και κοιλιακούς. Ξεκίνησε με περίπου 250 επαναλήψεις… και έφτασε όταν ήταν 7 χρονών να κάνει περίπου 1000… κάθε μερα. Ταυτόχρονα έτρωγε κοτόπουλο και ρίζει και ασπράδια αυγού αλλά καθόλου γλυκά, ψωμιά κοκ. Για να καταλάβετε… έτσι ήταν 4 χρονών:

Στην ίδια ηλικία άρχισε τις προπονήσεις και στο Καράτε ενώ 6 του άρχισε να αγωνίζεται σε όλο τον κόσμο μαζέυοντας σε όλη του την καριέρα του καμιά 70ρια διεθνής τίτλους. Από τα 12 του μαθαίνει Brazilian Jiu Jitsu ενώ είναι αήττητος και στο επαγγελματικό kickboxing. Σε μια άλλη επίδειξη της υπερφυσικής αθλητικότητάς του, έτσι για την πλάκα του, πήρε την 5η θέση στο Πολιτειακό πρωτάθλημα Πάλης, με εμπειρία μόλις 2 μηνών στο άθλημα…

Να προσθέσουμε εδώ ότι σύμφωνα με τον πατέρα του, ακόμη και απροπόνητος μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τρέξει ένα μίλι σε λιγότερο από 5 λεπτά (το παγκόσμιο ρεκόρ στους άνδρες είναι 3.43 από τον θρύλο Hicham El Guerrouj ) και τις 40 γιάρδες (περίπου 38 μέτρα)σε 4,5 δευτερόλεπτα (στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο το ρεκόρ για το πιο γρήγορο 40ρι είναι 4,24…)

Όμως αν νομίζατε ότι ο τύπος είναι μόνο εκπληκτικός αθλητής γελάστε πλάνην οικτρά. Ενώ ως έφηβος έκανε ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ παραπάνω, ταυτόχρονα κατάφερε να περάσει τελειώνοντας το λύκειο σε ένα από τα πιο ελίτ, κλειστά και απαιτητικιά προγράμμα πανεπιστημίου των ΗΠΑ, στο Texas A&M University, σπουδάζοντας πετραιλαϊκή μηχανική και για να μείνει στο πρόγραμμα πρέπει να έχει τέλειους βαθμούς.

Είναι τόσο απαιτητικές οι σπουδές εκεί που γι’ αυτούς τους 5 αγώνες που κέρδισε σερί και εύκολα εκτός του UFC, δεν έκανε καθόλου προετοιμασία αφού είχε ελέυθερα μόνο ΚΑΠΟΙΑ από τα Σαββατοκύριακά του και λίγο τρέξιμο το βράδυ. Φέτος όμως αποφάσισε και με την προοπτική του UFC, να αφήσει για λίγο τις σπουδές και να αφοσιωθεί στα μαχητικά. Πιστεύω μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχει λύσει και το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας…

Ένα τελευταίο που αξίζει να σημειώσουμε εδώ είναι ότι ο Northcutt ήταν εξαρχής ακόλουθός της νέας άποψης που επικρατεί στην ΜΜΑ προπόνηση που θέλει τους μαχητές να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο Sparring. Η άποψη του είναι ότι όσο περισσότερα χτυπήματα δεχτείς στην προπόνηση τόσο λιγότερα μπορείς να αντέξεις στον αγώνα, συν ότι με τα τόσα χρόνια εμπειρίας του στην όρθια μάχη νοιώθει αρκετά σίγουρος εκεί. Αυτή την άποψη της συμμερίζονται σήμερα και πολλοί πρωταθλητές και αστέρες του UFC, όπως ο Robbie Lawler ας πούμε.

Α, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Northcutt από μικρός (ΜΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΧΡΟΝΟ;;;) ήταν μοντέλο και ηθοποιός.

…Και εγώ χαιρόμουν χτες που ξεκίνησα ξανά προπονήσεις μετά από 10 χρόνια…