08/05/2024

Δύο μεγάλες μάχες στο UFC 156!

Δύο ακόμη μεγάλες μάχες προστέθηκαν στην κάρτα αγώνων του UFC 156 που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας. Αν ο δαίμονας της κακοτυχίας δεν βάλει πάλι το χέρι του θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό βράδυ αγώνων όπου main event είναι η τεράστια μάχη του Jose Aldo με τον Frankie Edgar για την ζώνη του featherweight πρωταθλητή! Επίσης, στο πρόγραμμα είναι και η επιστροφή του Rashad Evans ενάντια στον Rogerio Nogueira!

Βαρέων Βαρών όνομα και πράμα

Ο πρώην πρωταθλητής του Strikeforce και του K1, Alistair Overeem θα αντιμετωπίσει τον Antonio «bigfoot» Silva σε μία μάχη γιγάντων, αφού πρόκειται για δύο από τους πιο ογκώδεις μαχητές στο UFC.

Ο Alistair Overeem, μετά το επιτυχημένο του ντεμπούτο στο οκτάγωνο απέναντι στον πρώην πρωταθλητή Brock Lesnar και ενώ ήταν προγραμματισμένος να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Junior Dos Santos, βρέθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο με εξαιρετικά ανεβασμένα ποσοστά τεστοστερόνης στον οργανισμό του και τιμωρήθηκε με αφαίρεση της άδειάς του μέχρι το τέλος του 2012.

Ο Bigfoot Silva κατάφερε να σπάσει ένα σερί δύο ηττών με την νίκη του επί του Τravis Brown στο UFC on FX και καλείτε να αποδείξει για ακόμη μία φορά, ότι η νίκη του επί του θρύλου Fedor Emelianenko στο Strikeforce, δεν ήταν τυχαία.

Φαβορί είναι φυσικά ο Overeem σε μία μάχη που δύσκολα δεν θα τελειώσει με νοκ άουτ ή υποταγή.

Μάχη στο έδαφος

Δύο από τους κορυφαίους Welterweights θα συμπληρώσουν την main card του UFC 156. Ο Jon Fitch θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Demian Main σε μία κόντρα που την περιμέναμε μετά την κοινή τους νικηφόρα εμφάνιση στο UFC 153 και μας υπόσχεται πολύ δράση στο έδαφος. Ο πάλαι ποτέ νούμερο 2 της κατηγορίας Jon Fitch επέστρεψε στις νίκες ενάντια στον Eric Silva με μία επιβλητική εμφάνιση με το γνωστό του στυλ της πίεσης στο έδαφος από την top θέση, χωρίς ρίσκο μεν αλλά με πολύ δύναμη.

Από την άλλη ο Demian Maia δείχνει αναγεννημένος μετά το κατέβασμά του στην Welterweight κατηγορία και αν τριτώσει το σερί του μπορεί να δει και ζώνη! Ο Βραζιλιάνος αποτελεί έναν από τους καλύτερους τεχνίτες του BJJ με εξαιρετικές υποταγές από όλες τις θέσεις. Στο όρθιο παιχνίδι έχει το προβάδισμα απέναντι στον Fitch αλλά από τη στιγμή που του λείπει η νοκ άουτ δύναμη του Hendrix δύσκολα θα κριθεί η μάχη εκεί. Το ενδιαφέρον έτσι στρέφεται στο έδαφος όπου ειδικεύονται και οι δύο και το ερώτημα είναι, αφού ο Fitch πάει τον Maia κάτω θα αμυνθεί της υποταγής; Αρκεί η δύναμή του για να αποφύγει την κλάση και την ποιότητα του Maia;

Μοιρασμένες οι πιθανότητες σε μια ενδιαφέρουσα μάχη.

Χρήστος Μπάρδας