26/04/2024

Δύναμη ψυχής, ξανά, από τον Nick Newell!

Επιμέλεια: Χρήστος Μπάρδας

O Nick Newell είναι ο μαχητής με τον ένα χέρι για τον οποίο έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν. Είναι αήττητος αλλά και πρωταθλητής στην κατηγορία lightweight του XFC. Πρόσφατα ζήτησε να αγωνιστεί στο UFC.

Ο Dana White όμως φαίνεται να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με δηλώσεις του πριν το UFC 155 που έγινε τον Δεκέμβριο.

«Ποτέ,  όχι. Είναι δύσκολο να αγωνιστείς εδώ με δύο χέρια. Είναι σκληρό. Υπάρχουν παιδιά που φέρνουμε που θεωρούνται κορυφαίοι στο The Ultimate Fighter και δεν καταφέρνουν τίποτα. Προτίθεται η πολιτεία της Νεβάδα να του δώσει άδεια να αγωνιστεί; Προτίθεται η πολιτεία της Καλιφόρνια να του δώσει άδεια να αγωνιστεί; Θα τον αφήσει κάποια από αυτές τις μεγάλες αθλητικές επιτροπές να αγωνιστεί; Ίσως μπορεί να πάρει άδεια σε ορισμένες από κάποιες πολιτείες. Δεν ξέρω , το να αγωνίζεσαι με ένα χέρι μου φαίνεται απλά τρέλα. «

Ο Newell βρέθηκε στην εκπομπή του Ariel Helwani The MMA Hour και απάντησε στον Dana White.

«Έχω ήδη άδεια στη Νεβάδα, έτσι αυτό δεν είναι πραγματικά ζήτημα. Με απογοητεύει το γεγονός ότι κάποιος που είναι τόσο ισχυρός σε αυτό το άθλημα αισθάνεται με αυτόν τον τρόπο ή με κοιτάζει με αυτόν τον τρόπο. Δεν αποθαρρύνομαι πάρα πολύ για τέτοια πράγματα. Δεν φεύγω από αυτό το άθλημα. Είμαι καλός. Πολλά από αυτά τα παιδιά στο UFC, μόνο και μόνο επειδή είναι στο UFC δεν σημαίνει ότι μπορεί να με νικήσουν. Νομίζω ότι θα ήμουν καλό match up με πολλούς από εκεί. Ο White λέει ότι θέλει να δώσει στους ανθρώπους ίσες ευκαιρίες – στις γυναίκες, σε γκέι μαχητές και σε άλλα παρόμοια. Λοιπόν, θα ήθελα την ίση ευκαιρία μου.»